Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου στο Προξενείο της Γαλλίας

Εργατικό Κέντρο
22 Μαρτίου 2023 / 10:29

Συγκέντρωση την Τετάρτη 22 Μάρτη στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στις 19:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στο Προξενείο της Γαλλίας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ). Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Γαλλίας και στη νέα Γενική Απεργία στις 23 Μάρτη αλλά και τις μεγάλες καθημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Η εργατική τάξη, η νεολαία και ο λαός της Γαλλίας, με τα αγωνιστικά συνδικάτα στην πρώτη γραμμή, πλημμυρίζουν καθημερινά τους δρόμους όλων των γαλλικών πόλεων και πραγματοποιούν μαζικές, μαχητικές απεργιακές και πολύμορφες δράσεις ενάντια στην αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης Μακρόν.

Δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν δέχονται να δουλεύουν μέχρι το θάνατο. Ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας έχει ήδη γράψει ιστορία. Οι τεράστιες απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, η πολύμορφη, αταλάντευτη δράση τους εδώ και μήνες, ανέδειξε για ακόμη μια φορά την τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης και του οργανωμένου, συλλογικού, ταξικού αγώνα.

Η πάλη τους ανάγκασε την Κυβέρνηση Μακρόν να πετάξει κάθε ψεύτικο προσωπείο και να δείξει το πραγματικό, αντεργατικό πρόσωπο της εξουσίας των μονοπωλίων. Νομοθετούν κόντρα στο λαό, αξιοποιώντας ένα ταξικό νομικό οπλοστάσιο.

Απαγορεύουν διαδηλώσεις, απειλούν αγωνιστές συνδικαλιστές, τρομοκρατούν τον λαό που παράγει τον πλούτο, για να διασφαλίσουν τα κέρδη μιας μειοψηφίας εκμεταλλευτών. Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις και κόμματα σε κάθε χώρα, ανεξαρτήτως απόχρωσης, «προοδευτικά» ή «συντηρητικά», υπηρέτες των επιχειρηματικών ομίλων, βάζουν στην πρώτη γραμμή την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη, τα κέρδη των λίγων, και σε αυτά θυσιάζουν την ζωή των λαών. Κόντρα σε αυτές τις πολιτικές στην Ελλάδα και στο νησί μας τις τελευταίες βδομάδες πραγματοποιήθηκαν δύο από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων χρόνων με σύνθημα «ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ».

Αυτό, που είναι το δίλημμα για κάθε εργάτη, σε κάθε χώρα. Και ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας δίνει ηχηρή απάντηση ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται νέες θυσίες. Οι απειλές Κυβέρνησης-Εργοδοτών στην Γαλλία, οι εκφοβισμοί, οι συκοφαντίες και η καταστολή ενάντια στις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις είναι μια ακόμη απόδειξη της αδυναμίας μιας εξουσίας που στηρίζεται στην εκμετάλλευση των πολλών.

Ήδη η μαζική, συλλογική απειθαρχία των συνδικάτων στις απαγορεύσεις διαδηλώσεων έχει κάνει κουρελόχαρτο την προσπάθεια μπλοκαρίσματος των αγώνων και των κινητοποιήσεων. Με αυτή την τεράστια δράση κουρελόχαρτο μπορεί να γίνει και κάθε αντεργατικός νόμος και να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, για αυξήσεις στους μισθούς, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, για ζωή αντάξια του 21ου αιώνα και όχι για επιστροφή στον Μεσαίωνα.

Είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο. Είμαστε η τάξη που τραβάει μπροστά την κοινωνία. Και οι αγώνες των εργατών της Γαλλίας, σήμερα τραβάνε μπροστά ολόκληρη την εργατική τάξη. Η εργατική τάξη της Ελλάδας, της Κέρκυρας, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό της εργατικής τάξης της Γαλλίας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύης μας στον αγώνα των εργατών της Γαλλίας!

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 22 Μάρτη στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στις 19:00 και σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Προξενείο της Γαλλίας

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΚΚ