Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ναυάγησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας

Δημοτικό συμβούλιο
16 Μαρτίου 2023 / 20:03

Μύδρους εξαπέλυσε η Μερόπη Υδραίου κατά του Γιώργου Καλούδη - Για τη Δευτέρα ορίστηκε η επόμενη συνεδρίαση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ναυάγησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας σήμερα το απόγευμα, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση αρνήθηκε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του προεδρείου. Ο πρόεδρος Δημήτρης Μεταλληνός μέτρησε 19 συνολικά παρουσίες οι οποίες δεν ήταν αρκετές για την επίτευξη απαρτίας κι έτσι η απόπειρα συνεδρίασης έληξε άδοξα πριν καν αρχίσει.

Παρόντες ήταν οι σύμβουλοι της παράταξης Υδραίου, ο Παναγιώτης Βαρούχας της παράταξης Νεράντζη, ο ανεξάρτητος αλλά προσκείμενος Βασίλης Σπάτουλας και η Ανδρομάχη Δαγκλή, η οποία επίσης έχει λάβει τις αποστάσεις της από την παράταξη Τρεπεκλή.

«Είναι μέρα γενικής απεργίας και περισυλλογής στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών» έγραψαν στην κοινή τους δήλωση όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες είχαν απευθύνει δική τους πρόσκληση για την Παρασκευή, με μόνα θέματα την ιδιωτικοποίηση του νερού και την αναστολή πλειστηριασμών. «Θεωρούμε δε ότι είναι αυτονόητος και επιβεβλημένος ο σεβασμός εις την θεσπισμένη δημοκρατική διαδικασία και τα δικαιώματα της μειοψηφίας από όλες τις παρατάξεις εις το Δ.Σ. μη εξαιρουμένης και της υμετέρας παρατάξεως».

Μύδροι Υδραίου κατά Καλούδη 

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου ωστόσο χαρακτήρισε την κίνηση ως show και στείρα αντιπαράθεση. Επεσήμανε ότι οι επικεφαλής είχαν ενημερωθεί ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα τεχνικής κάλυψης την Παρασκευή που συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λευκάδα. 

Με ένα δριμύ «κατηγορώ» στηλίτευσε τη στάση των επικεφαλής των παρατάξεων που ζήτησαν οι ίδιοι κατεπείγουσα συνεδρίαση, για τα θέματα της ιδιωτικοποίησης του νερού και την αναστολή πλειστηριασμών, "δείχνοντας" ως πρωτεργάτη της κίνησης τον Γιώργο Καλούδη.

«Κανείς δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο ευαίσθητος για την τραγωδία, όμως κανείς δεν μπορεί να μπει στη θέση των οικογενειών των θυμάτων. Κάποιοι επιλέγουν το show, τον λαϊκισμό και τη στείρα αντιπαράθεση, με φτηνές, ευτελείς και κατώτερες των περιστάσεων δικαιολογίες» τόνισε η Μερόπη Υδραίου. Αναφερόμενη ειδικά στον Γιώργο Καλούδη, ανέφερε ότι χρησιμοποιεί «χυδαίο, πεζοδρομιακό, ακατάληπτο λόγο ώστε να φύγει και να κάνει τις εκπομπές του μακριά από τα θεσμοθετημένα όργανα». 

«Ελπίζω μόνο στην επόμενη συνεδρίαση να παραστούν με προτάσεις και όχι μόνο με κοκκορομαχίες, γιατί όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας» κατέληξε η Δήμαρχος. Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 19:30. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ