Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσσωμη η αντιπολίτευση δηλώνει αποχή από την αποψινή συνεδρίαση

Δημοτικό συμβούλιο
16 Μαρτίου 2023 / 09:07

Eπιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στον αέρα τινάζεται, όπως όλα δείχνουν η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απόψε Πέμπτη, σύμφωνα με δήλωση που υπογράφουν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρείται αδύνατο να επιτευχθεί απαρτία. 

«Η Πέμπτη είναι ημέρα γενικής απεργίας και περισυλλογής» αναφέρουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενημερώνοντας ότι δεν θα συμμετάσχουν ούτε στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου, αλλά και ούτε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, που θα προηγηθεί στην ίδια αίθουσα του Μον - Ρεπό. 

Επισημαίνειται εξάλλου, ότι το 1/3 των δημοτικών συμβούλων είχε ζητήσει συνεδρίαση για την Παρασεκυή με τα καταπείγοντα θέματα της ιδιωτικοποίησης του νερού και της αναστολής πλειστηριασμών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση προς τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνό:
 
«Τη Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 θα συντελεστεί στην Χώρα μας καθολική απεργία του Ελληνικού Λαού λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτη την διεξαγωγή της εν λόγω συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου την ημέρα αυτή, η οποία πρέπει για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να αποτελέσει ημέρα περισυλλογής, στην μνήμη των θυμάτων του ανείπωτου αυτού δυστυχήματος.
 
Εξ’  άλλου πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η ανωτέρω σύγκλιση με το ανωτέρω θέμα συμπεριλαμβανόμενο εγένετο ενώ ήδη είχε συντελεστεί η πρόσκληση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου κατόπιν αιτήματος του ενός τρίτου (1/3) των μελών του συμβουλίου με προσδιορισμό της συνεδρίασης του Δ.Σ. για την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 και ώρα 20:00 με το θέμα αυτό.
 
Θεωρούμε δε ότι είναι αυτονόητος και επιβεβλημένος ο σεβασμός εις την θεσπισμένη δημοκρατική διαδικασία και τα δικαιώματα της μειοψηφίας από όλες τις παρατάξεις εις το Δ.Σ. μη εξαιρουμένης και της Υμετέρας παρατάξεως.
 
Για τους λόγους αυτούς σας δηλώνουμε ότι δεν θα παραστούμε εις το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 16 Μαρτίου 2023, ούτε εις την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, την οποίαν ορίσατε για την ίδια ημέρα».

Υπογράφουν οι επικεφαλής των παρατάξεων:
«ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ»  - Επικεφ. ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ    
«ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ»  - Επικεφ. ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» - Επικεφ. ΣΑΡΛΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ
«Η Κέρκυρα Ψηλά» - Επικεφ. ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ           
«ΕΚΚΙΝΗΣΗ Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Κέρκυρα» - Επικεφ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                 
«Κέρκυρα 180ο» - Επικεφ. ΔΡΥ ΜΑΡΙΑ
«Κερκυραϊκή Συμμαχία - Επικεφ. Γιώργος Καρύδης
ΡΙΓΓΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – Ανεξάρτητη

Στη συνεδρίαση δεν προτίθεται να συμμετάσχει ούτε η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως δήλωσε στην "Ε"». 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ