Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

200 χρόνια Κρίκετ, συνάντηση με Αυγενάκη και Τασούλα

ΚΡΙΚΕΤ
16 Μαρτίου 2023 / 14:44
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συμπληρώνονται εφέτος 200 χρόνια κρίκετ στην Ελλάδα, κρίκετ στην Κέρκυρα, όπου και εδρεύει η Ελληνική Ομοσπονδία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συμπληρώνονται εφέτος 200 χρόνια κρίκετ στην Ελλάδα, κρίκετ στην Κέρκυρα, όπου και εδρεύει η Ελληνική Ομοσπονδία. Μια σημαδιακή επετειακή χρονιά το 2023 όπου θα υπάρξουν επετειακές εκδηλώσεις για το γεγονός. Στην προσπάθεια της ΕΛ.Ο.Κ. να δώσει την βαρύτητα που αξίζει στο γεγονός προσκλήθηκαν και θα έλθουν στο νησί «υψηλοί» προσκεκλημένοι και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Κέρκυρα και την Ελλάδα.
Για την επετειακή εκδήλωση θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και θα υπάρχει τέτοιο οικονομικό κόστος που είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καλύψει η Ομοσπονδία με τα πενιχρά της έσοδα. Για το λόγο αυτό και έχουν ξεκινήσεις επαφές ώστε να υπάρξει ενίσχυση από την Πολιτεία και η πρώτη από αυτές έγινε στην Αθήνα παρουσία του βουλευτή κ. Στ. Γκίκα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα. Για το γεγονός η Ομοσπονδία ενημέρωσε.
 
Το δελτίο τύπου της ΕΛΟΚ
 
Συνάντηση με Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη  και τον  Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα διεξήχθη χθες  14/3/2023  εν όψει των επετειακών εκδηλώσεων στην Κέρκυρα και την επίσκεψη Υπουργών και Βουλευτών του Βρετανικού κοινοβουλίου. Ο βουλευτής Στέφανος Γκίκας δυναμικά δίπλα μας στην προσπάθεια.
Με την  επετειακή αξία  και την σημαντικότητα των 200 χρόνων ως ιστορία  αλλά και ως νεωτερικότητα όπως αυτή διαμορφώθηκε έως σήμερα στο πέρασμα των χρόνων, θα διεξαχθούν και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις τον μήνα Απρίλιο. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα. 
Οι ομάδες που θα επισκεφτούν την Κέρκυρα αντικατοπτρίζουν  τη σημασία και τη σημαντικότητα των εκδηλώσεων. Δύο ομάδες Κρίκετ του Βρετανικού Στρατού συνοδευόμενες από υψηλά στελέχη, η ομάδα του Βασιλικού Παλατιού,  ομάδα της Βρετανικής Βουλής και η  ομάδα των Lord’s Taverners, ενός από τα πολυπληθέστερα και δημοφιλέστερα -ιδρύματα  με αθλητική και εθελοντική δράση.  Η επίσκεψη Βουλευτών και Υπουργών του Βρετανικού κοινοβουλίου στην Κέρκυρα τον ερχόμενο Απρίλιο καταδεικνύει την ιστορικότητα  και την σημασία των προγραμματισμένων εκδηλώσεων αλλά και την συνέχιση της προσπάθειας  προς όφελος της ευημερίας, της συνεργασίας  και της προόδου των εθνών μας.
Ο σχεδιασμός  αλλά κυρίως η  υλοποίηση των εκδηλώσεων υπερβαίνει τις οικονομικές δυνατότητες της Ομοσπονδίας και  απαιτεί πολυεπίπεδη συνεργασία λόγω του υψηλού επιπέδου  των προσκεκλημένων και των  αθλητικών και θεσμικών  οργανισμών, προκειμένου να προβληθεί η μοναδικότητα της Κέρκυρας αλλά και της  Ελλάδας γενικότερα. Παράλληλα   ο σχεδιασμός των δράσεων στοχεύει να διαμορφώσει ένα  επιχειρησιακό αλλά και αθλητικό-πολιτιστικό περιβάλλον, παρέχοντας στους συμμετέχοντες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με ταυτόχρονη  αποδοτική διαχείριση των  πόρων και στάθμιση κόστους – ωφέλειας. 
Ευελπιστούμε στη συστράτευση όλων των θεσμών για την επιτυχία της διοργάνωσης και την επ΄ ωφελεία των μακροπρόθεσμων ευεργετημάτων για την Κέρκυρα το άθλημα και την Ελλάδα γενικότερα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια