Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με επιτυχία το Κύπελλο ξίφους ασκήσεων στο ΕΑΚΚ

ΞΙΦΑΣΚΙΑ – ΚΑΣ Δαμοκλής
13 Μαρτίου 2023 / 16:01
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιτυχία έγινε το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Μάρτη το Κύπελλο ξίφους ασκήσεως που διοργάνωσε ο ΚΑΣ Δαμοκλής στη μνήμη του Χρήστου Παπαγεωργίου, με την συνδιοργάνωση της Ομοσπονδίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιτυχία έγινε το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Μάρτη το Κύπελλο ξίφους ασκήσεως που διοργάνωσε ο ΚΑΣ Δαμοκλής στη μνήμη του Χρήστου Παπαγεωργίου, με την συνδιοργάνωση της Ομοσπονδίας. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή στις τέσσερις κατηγορίες των αγώνων που έγιναν, ενώ οι δυο σύλλογοι του νησιού μας ΚΑΣ Δαμοκλής και ΑΣΑΟ Κέρκυρας, μπορεί να μην είχαν πλασαρίσματα στην πρώτη εξάδα, αλλά οι αθλητές και οι αθλήτριες πήραν πολλές εμπειρίες από τους αγώνες αυτούς.
Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων η πρόεδρος του ΚΑΣ Δαμοκλής, Αναλίνα Καβαρατζή, έδωσε στον γεν. γραμματέα της ΕΟΞ, Ανέστη Κωστίδη, τιμητική πλακέτα για τον αείμνηστο Χρήστο Παπαγεωργίου, η οποία στη συνέχεια θα δοθεί στην οικογένεια του. Σύσσωμη η ελληνική ξιφασκία τιμά τη μνήμη του προπονητή και διεθνή διαιτητή που άφησε το Σεπτέμβριο του 2022 ένα μεγάλο κενό νικημένος από τον καρκίνο.
 
Τα αποτελέσματα:
Στο κύπελλο ξίφους ασκήσεως νέων γυναικών η τετράδα του βάθρου:
Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
Βασιλική Μέκρα (ΑΟΞ Αιγάλεω)
Άννα Πήλιουρα (ΑΞΙΑ)
Ηλιάνα Δάρια Μπουζίκα (ΓΕΦ)
Από πλευράς Κέρκυρας η Προβατά του Δαμοκλή 18η και από τον ΑΣΑΟ Κέρκυρας ήταν 32η η Κολιού και 35η η Περγάντη
 
Στην κατηγορία νέων ανδρών η τετράδα του βάθρου:
Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
Δημήτρης Σαχινίδης (ΓΕΦ)
Γιάννης Τσιμικλής (ΓΕΦ)
Μάνος Αποστολόπουλος (ΑΞΙΑ)
Από πλευράς Κέρκυρας ο Ε. Μαλλάνο ήταν 37ος, ο Δήμας 38ος ο Τριβυζάς 42ος του Δαμοκλή, ενώ από τον ΑΣΑΟ Κέρκυρας ο Πανάρετος στην 43η θέση.
 
Στο ξίφος ασκήσεως αγοριών U10 οι τρεις πρώτοι ήταν:
Ηλίας Αγριπίδης (ΟΞΙ Γλυφάδας)
Αλκίνοος Καραμανώλης (ΑΞΙΑ)
Θανάσης Κύργιος (ΑΞΙΑ)
Από την Κέρκυρα ο Ν. Ρίγγας ήταν 12ος, ο Περδικούρης 14ος, ο Καρδάκης 17ος του Δαμοκλή, ενώ από τον ΑΣΑΟ Κέρκυρας ο Ντάγκλας ήταν 22ος.
 
Στο ξίφος ασκήσεως παγκορασίδων (U13), είχαμε στην τετράδα του βάθρου:
Αντιγόνη Δούμτση (ΓΕΦ)
Ειρήνη Σοβισλή (ΓΕΦ)
Γεωργία Παυλίδη (ΑΞΙΑ)
Έλλη Ψαρρή (ΟΞΙ Γλυφάδας)
Από την Κέρκυρα η Γκαγκάδη ήταν 8η, η Kravtsov 10η , η Μουμούρη 19η του ΑΣΑΟ Κέρκυρας, ενώ στην 24η θέση ήταν η Κοντού του Δαμοκλ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια