Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Σγούρος, Προβατά, Καββάδα

ΞΙΦΑΣΚΙΑ – ΚΑΣ ΔΑΜΟΚΛΗΣ
23 Nov 2022 / 15:00
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ. Η συμμετοχή και οι εμπειρίες από μεγάλους αγώνες για πολλούς αθλητές και αθλήτριες μετράνε πάρα πολύ, αφού μπορεί τα μετάλλια να σε κάνουν ξεχωριστό, αλλά για να φτάσεις εκεί χρειάζεται δρόμος.

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ. Η συμμετοχή και οι εμπειρίες από μεγάλους αγώνες για πολλούς αθλητές και αθλήτριες μετράνε πάρα πολύ, αφού μπορεί τα μετάλλια να σε κάνουν ξεχωριστό, αλλά για να φτάσεις εκεί χρειάζεται δρόμος. Την μεγάλη τιμή να βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων-Νεανίδων στο  ξίφος ασκήσεως, είχαν τρία παιδιά της Κέρκυρας, Α. Σγούρος, Κ. Προβατά και Ε. Καββάδα. Βρέθηκαν και αγωνίστηκαν στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας σαν μέλη της εθνικής μας ομάδας, αποκόμισαν εμπειρίες και είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αγώνες με παιδιά από όλη την Ευρώπη.

Δεν πρέπει να στεκόμαστε στις θέσεις που κατέλαβαν, αλλά στη συμμετοχή, στις εμπειρίες και στη δυνατότητα να μάθουν για να πάνε ψηλότερα στη συνέχεια. Τα παιδιά που είναι αθλητές του ΚΑΣ Δαμοκλής τα συνεχάρη ο Σύλλογος όπως και τον προπονητή τους κ. Ε. Γεροσίδερη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κάνει εξαιρετική δουλειά στην Κέρκυρα. Για το ταξίδι και τους αγώνες των παιδιών ενημέρωσε ο Δαμοκλής.

Δελτίο τύπου

«Στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας  όπου διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων-Νεανίδων στο  ξίφος ασκήσεως ( ένα από τα πιο δυνατά circuit της κατηγορίας u17) ταξίδεψε ο ΔΑΜΟΚΛΗΣ με τρεις αθλητές και ο προπονητής μας Στ. Γεροσιδέρης.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Αβράμης Σγούρος, η Κατερίνα Προβατά και

η Ελεονώρα Καββάδα συλλέγοντας εμπειρίες και αποτελώντας μέλη των ομάδων

(Greece 2 & Greece 4) που εκπροσώπησαν τα ελληνικά χρώματα.

Την πρώτη ημέρα του τουρνουά όπου συμμετείχαν  267 αθλητές, ο Αβράμης Σγούρος , κατέλαβε την  242η θέση έχοντας σημειώσει μια νίκη στις pools. Η Κατερίνα Προβατά με πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας σημειώσει μια νίκη στις pools, κατέλαβε την 223η θέση ανάμεσα σε 270 αθλήτριες ενώ η Ελεονώρα Καββάδα με καλή εμφάνιση κατέλαβε την 258η  θέση.

Στα ομαδικά των εφήβων ο Αβράμης Σγούρος (Greece 2) κατέκτησε την 41η θέση ανάμεσα σε 45 ομάδες. Στα ομαδικά των Νεανίδων, η Κατερίνα Προβατά (Greece 4) κατέκτησε την 37η θέση & η Ελεονώρα Καββάδα (Greece 2) την 38η θέση ανάμεσα σε 40ομάδες.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας αλλά και σε όλα τα μέλη της Ελληνικής αποστολής (αθλητές και προπονητές) για την συνεργασία και το άριστο ομαδικό πνεύμα, την αλληλεγγύη, τους δεσμούς φιλίας, τον σεβασμό και τον έντιμο αγώνα».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια