Δευτέρα 22.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτύρεται το Σωματείο Διασκέδασης Παλιάς Πόλης για την απομάκρυνση του Τμ. Αδειών

Σαν Τζιάκομο
10 Μαρτίου 2023 / 14:36

Μετά την απόφαση της δημοτικής αρχής για μεταστέγαση από το Σάν Τζιάκομο στο δημοτικό κατάστημα Αχιλλείων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει από τους επαγγελματίες η μεταστέγαση του τμήματος Τοπικής Οικονομίας (Τμήμα Αδειοδοτήσεων) από το Σαν Τζιάκομο στο δημοτικό κατάστημα Αχιλλείων, η οποία αποφασίστηκε μετά την έκθεση επικινδύνου της Πολεοδομίας για το ιστορικό κτήριο. Όπως επισημαίνει το Σωματείο Εστίασης Διασκέδασης Παλιάς Πόλης, η απομάκρυνση του γραφείου εκτός πόλης θα δημιουργήσει προβλήματα καθώς η πρόσβαση πλέον θα είναι δύσκολη και χρονοβόρα.

Η Ανακοίνωση του Σωματείου: 

«Πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για μεταστέγαση του γραφείου αδειοδοτήσεων από την πόλης της Κέρκυρας στο Δημοτικό Κατάστημα Αχίλλειου, σε απόσταση περίπου 6 χιλιόμετρών από το κέντρο. Θεωρούμε πως μια τέτοια επιλογή θα επηρεάσει αρνητικά την επικοινωνία και την συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των επιχειρήσεων, προκαλώντας επιπλέον αναστάτωση στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που απασχολούν το γραφείο αδειοδοτήσεων έχουν έδρα στο κέντρο της Κέρκυρας, ενώ και οι λοιπές υπηρεσίες (Εφορία, Ασφαλιστικοί Φορείς, Τράπεζες, λογιστικά γραφεία) που εξυπηρετούν τους συναδέλφους βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα, σε περίπτωση ολικής μεταφοράς του γραφείου αδειοδοτήσεων, οποιαδήποτε γραφειοκρατική εργασία που θα χρειάζεται να διατελεί ένας επιχειρηματίας της πόλης, να καταστεί πολλαπλάσια δυσχερέστερη, καθώς η πρόσβαση από και προς το Δημοτικό Κατάστημα Αχίλλειου είναι δύσκολη, και με κυκλοφοριακό πρόβλημα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Θεωρούμε πως η δημιουργία ενός παραρτήματος αδειοδοτήσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Αχίλλειου προς εξυπηρέτηση των επαγγελματιών της Μέσης και της Νότιας Κέρκυρας θα ήταν προς όφελος όλων μας, πλην όμως η παντελής αφαίρεση του γραφείου αδειών από το κέντρο της Κέρκυρας θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Θα πρέπει το γραφείο αδειοδοτήσεων να παραμείνει διαθέσιμο και εύκολα προσβάσιμο για τους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους στο κέντρο της πόλης και καλούμε τον Δήμο να επανεξετάσει αυτήν την απόφαση και να διασφαλίσει τη διατήρηση της παρουσίας του γραφείου αδειών στο κέντρο της πόλης για την ευκολία και την καλή λειτουργία των επιχειρήσεων της πόλης. Εκ του Δ/Σ Εστίασης και Διασκέδασης παλαιάς πόλης Κερκυρας».