Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεσμεύσεις από τους υποψηφίους θα ζητήσει το Σωματείο Διασκέδασης Εστίασης Παλιάς Πόλης

Σωματείο Διασκέδασης Παλιάς Πόλης
25 Αυγούστου 2023 / 09:51
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Συστάσεις από το Σωματείο στα μέλη του για «αυτοσυγκράτηση» με τα τραπεζοκαθίσματα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συστάσεις προς τους καταστηματάρχες για «αυτοσυγκράτηση» έγιναν στην πρόσφατη γενική συνέλευση του Σωματείου Διασκέδασης Εστίασης Παλιάς Πόλης, μετά τη δημόσια κατακραυγή που προκάλεσαν οι φωτογραφίες των τραπεζοκαθισμάτων που είχαν επεκταθεί ακόμα και πέρα από τα βόλτα του Λιστόν, στον πλακόστρωτο πεζόδρομο.

Αυθαίρετα τραπεζοκαθίσματα

«Το Σωματείο μόνον συστάσεις έχει τη δυνατότητα να κάνει, δεν επιβάλλει ποινές» αναφέρει στην "Ε" ο Πρόεδρος Γιάννης Βλάχος. «Ωστόσο θεωρώ ότι οι συνάδελφοι πήραν ένα ισχυρό μήνυμα, τόσο από τον κοινωνικό αντίκτυπο που είχαν τα δημοσιεύματα, όσο και από τις επαφές που είχαν μαζί τους οι δύο αντιδήμαρχοι, ο Χάρης Γιώτης και ο Σπύρος Μωραΐτης» αναφέρει.

«Εκτός αυτού, με την αυθαίρετη επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων τίθεται και θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού απέναντι στους επαγγελματίες που περιορίζονται όπου προβλέπει η άδειά τους και τα τέλη που πληρώνουν στον Δήμο. Και - πράγματι- υπάρχουν υπερβολικές περιπτώσεις που δημιουργούν πρόβλημα στον δημόσιο χώρο» παραδέχεται ο Γιάννης Βλάχος.

Πλαίσιο κανόνων

«Η πόλη έχει αναπτυχθεί άναρχα και θα πρέπει να συμφωνήσουμε οι καταστηματάρχες, σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τη δημοτική αρχή ένα πλαίσιο κανόνων. Στην παλιά πόλη υπάρχει μια μεγάλη ατζέντα θεμάτων εκτός από τη μουσική και τα τραπεζοκαθίσματα, όπως τα απορρίμματα, το κυκλοφοριακό, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, η ανάδειξη των ιστορικών κτηρίων. Όλα αυτά θα πρέπει να μπουν σε διαβούλευση και να αποφασιστούν κανόνες, που να είναι από όλους αποδεκτοί. Ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνει εγκαίρως, από τον χειμώνα ακόμα, όχι πάνω στον φόρτο εργασίας της σεζόν».

Ζητούν δεσμεύσεις

Στην πρόσφατη γενική συνέλευση αποφασίστηκαν επιπλέον οι επόμενες κινήσεις του σωματείου. «Το ωράριο μέχρι τις 11, όπως ισχύει σήμερα, δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομική ζωή της Κέρκυρας αλλά και στις εντυπώσεις που αφήνει στους επισκέπτες. Ετοιμάζουμε ήδη ένα υπόμνημα, το οποίο θα δημοσιεύσουμε, καλώντας τους υποψηφίους δημάρχους να πάρουν δημόσια θέση και να δεσμευτούν» αναφέρει ο Γιάννης Βλάχος.

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.