Εντός του 2023 η δημοπράτηση για την αποκατάσταση των ΕΠΑΛ στο Μαντούκι

Εντός του 2023 η δημοπράτηση για την αποκατάσταση των ΕΠΑΛ στο Μαντούκι

Στιγμιότυπο από επίσκεψη του Στέλιου Πέτσα στο σχολικό συγκρότημα του Μαντουκιού ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, έχει ήδη υπογράψει ο Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας

10
Μαρτίου / 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δημοπρατείται εντός του 2023 η αποκατάσταση του σχολικού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ στο Μαντούκι, όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος.

Τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, έχει ήδη υπογράψει ο Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας για την ανακατασκευή και συντήρηση του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Καλόγερο, το προηγούμενο διάστημα, κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου μαζί με τους διευθυντές του σχολικού συγκροτήματος κατέγραψαν τα προβληματικά σημεία που χρήζουν επισκευών. «Έγιναν όλες οι ενέργειες και η μελέτη εκπονείται για την δημοπράτηση του έργου εντός του 2023», σχολίασε.

Η εικόνα του σχολείου κατά γενική ομολογία είναι απογοητευτική. Κάτι το οποίο είχε επισημάνει και ο κ. Πέτσας κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα, τον περασμένο Φεβρουαρίο, όπου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την κακή κατάσταση του κτιρίου.

Και το 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας 

Πέρα πάντως από το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ στο Μαντούκι, έχει εκκινηθεί η διαδικασία και για το 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας. «Καταθέσαμε πρόταση χρηματοδότησης, ύψους 700.000 ευρώ σε πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για να γίνουν επισκευαστικές εργασίες στο σχολείο και προμήθεια εξοπλισμού», εξήγησε ο κ. Καλόγερος.

Μειωμένες οι χρηματοδοτήσεις

Επιπλέον, όπως είπε, παρότι η ετήσια χρηματοδότηση για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας από τη ΣΑΤΑ βαίνει μειούμενη κάθε χρόνο, ωστόσο ο Δήμος δεν σταματάει να διεκδικεί περισσότερες χρηματοδοτήσεις , ώστε οι σχολικές υποδομές να θεραπευθούν.

«Τα σχολεία της πόλης είναι παλιά και γερασμένα και απαιτούνται γενναίες χρηματοδοτήσεις. Ο δήμος δεν έχει χάσει καμία χρηματοδότηση από το κράτος. Τα σχολεία μας χρειάζονται συνεχώς επεμβάσεις και κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να υπάρχει πρόοδος στον τομέα αυτό» , διευκρίνισε.

Πυροπροστασία

Τέλος, όσον αφορά την πυρασφάλεια, ανέφερε ότι ο δεύτερος διαγωνισμός ανέδειξε ανάδοχο για το έργο της εκπόνησης μελετών πυροπροστασίας σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ