Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για την απάντηση της Δημοτικής Αρχής για το «χαράτσι» στην Αλύπα

Λαϊκή Συσπείρωση
07 Μαρτίου 2023 / 12:29

«Η Δημοτική Αρχή για άλλη μία φορά σιωπά και εμφανίζεται να «μην ξέρει τίποτα για το φόνο»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την απάντηση που πήρε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο στην ερώτηση που κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας το βράδυ της Δευτέρας, η Λαϊκή Συσπείρωση σχολιάζει:

«Στην ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο αρμόδιος τοπικός Αντιδήμαρχος απάντησε ότι η Δημοτική Αρχή δεν γνωρίζει κάτι για την νέα επιβάρυνση που θέλει να επιβάλλει η μισθώτρια εταιρεία στους επαγγελματίες του λιμανιού της Αλύπας. Είπε επίσης ότι «αν θέλει η εταιρεία να συνεργαστεί με κάποιους επαγγελματίες προσωπικά τότε αυτό είναι άλλη υπόθεση».

Η Δημοτική Αρχή για άλλη μία φορά σιωπά και εμφανίζεται να «μην ξέρει τίποτα για το φόνο». Παρουσιάζεται σαν να μην ξέρει ότι από τη στιγμή που παρέδωσε το λιμάνι σε ιδιωτική εταιρεία για να το «αξιοποιήσει» και να το εκμεταλλευτεί, αυτή θα επιδιώξει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος ξεζουμίζοντας τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους χρήστες και τους επισκέπτες του λιμανιού.

Όμως η Δημοτική Αρχή ακριβώς για αυτό το λόγο προχώρησε στις ιδιωτικοποιήσεις τόσο του λιμανιού της Αλύπας όσο και των Μπενιτσών. Για να εξυπηρετήσει την κερδοφορία των ιδιωτών που εκμεταλλεύονται τις δημόσιες υποδομές και που έχουν κατασκευαστεί από την φορολογία του ελληνικού λαού και θα έπρεπε να αποτελούν λαϊκή περιουσία.
         
Μόνος δρόμος για τους επαγγελματίες αλλά και τους κατοίκους της περιοχής είναι να οργανωθούν και να αντισταθούν στις επιδιώξεις της εταιρείας και να καταδικάσουν τις πρακτικές της. Να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για τη στάση της σημερινής Δημοτικής Αρχής αλλά και των προηγούμενων, όπως και των Δημοτικών παρατάξεων που διαχρονικά σχεδίασαν και συμφώνησαν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλύπας».