Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης για το «χαράτσι» στο λιμάνι Αλύπας

Αλύπα
06 Μαρτίου 2023 / 13:47

Έξτρα πέντε ευρώ ανά πελάτη που επιβιβάζεται στα σκάφη, εκτός του υψηλού μηνιαίου τέλους ελλιμενισμού

Ερώτηση για το Δημοτικό Συμβούλιο στις 06/03/2023
 
ΘΕΜΑ: «Για την απαράδεκτη επιπλέον επιβάρυνση των επαγγελματιών που ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα»
 
Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλύπας έχει δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στους επαγγελματίες που ελλιμενίζουν τα σκάφη τους εκεί αφού η μισθώτρια εταιρεία επιδιώκει με κάθε τρόπο να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της.

Έντονη ανησυχία και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους επαγγελματίες των Τουριστικών Σκαφών, η απόφαση που τους κοινοποίησε η μισθώτρια εταιρεία και η οποία τους ζητάει εκτός του, έτσι και αλλιώς, υψηλού μηνιαίου τέλους ελλιμενισμού, να πληρώνουν έξτρα χαράτσι 5 (πέντε) ευρώ ανά πελάτη που επιβιβάζεται στα σκάφη τους. Η δικαιολογία της εταιρείας είναι ότι οι εκδρομείς που μπαίνουν στο λιμάνι Αλύπας, χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, άρα πρέπει να πληρώνουν.
 
Ερωτάται  η Δημοτική Αρχή :

- Γνωρίζει τη συγκεκριμένη ενέργεια της εταιρείας;
- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να ζητήσει από την εταιρεία να μην υλοποιήσει αυτή την απόφαση που θα αυξήσει κατακόρυφα τα έξοδα των επαγγελματιών με αποτέλεσμα ή να μετακυλήσουν το κόστος αυτό στους εκδρομείς ή να επωμισθούν εκτός από τα τέλη ελλιμενισμού και αυτό το κόστος με ταυτόχρονη δραματική μείωση  των εσόδων τους ;       
 
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
 
Μπορμπότης Γιάννης
Πιέρρης Γιάννης
Χαραλάμπους Μυρσίνη
06/03/2023