Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας για τη συνάντηση με τον Λευτέρη Οικονόμου

Λευτέρης Οικονόμου
03 Μαρτίου 2023 / 16:24

Υπάρχει η πολιτική βούληση να προχωρήσει η Κυβέρνηση στη υλοποίηση του, άλλωστε αυτό σηματοδοτεί και η παρουσία του του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σήμερα επισκέφθηκαν την Κέρκυρα και τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλογου Κερκυρας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τα Σωφρονιστικά θέματα κ. Λευτέρης Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας αρμόδιος για τις Φυλακές, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή Κερκυρας της ΝΔ κ. Στέφανο Γκικα. 


Αποκλειστικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η εξέταση της δυνατότητας δημιουργίας ενός νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στην Κέρκυρα, πιο σύγχρονου, πιο μεγάλου και εκτός αστικού ιστού.


Τους κ.κ. Οικονομου, Παπαθανασιου και Γκικα υποδέχθηκαν ο Προεδρος του ΔΣΚ κ. Γιαννης Κοντος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΚ κ.κ Κωστας Βουσολινος, Σπυρος Παπαδόπουλος & Γιωργος Κοσκινας, ενώ παρούσες στην σύσκεψη ήταν και εκπρόσωποι των δυο Εισαγγελιών (Εφετων & Πρωτοδικών), ως εποπτεύουσες υπηρεσίες των Φυλακων. 


Ο κ. Κοντος εξήγησε στον κ. Οικονομου τους λόγους για τους οποίους το έργο των νέων Φυλακων είναι απολύτως απαραίτητο για την Κέρκυρα και το Νομικο της κόσμο, έκανε σύντομη αναδρομή στο έργο των νέων Φυλακων, ενώ ζήτησε από τον κ. Οικονομου να ανασυρθεί το θέμα αυτό από τα «αζήτητα» στα οποία έχει καταλήξει τα τελευταία 20 χρόνια και να αναδειχθεί μια πραγματική πολιτική βούληση ως προς την, επι τέλους, εύρεση του χώρου και την έναρξη και δημιουργία του, χωρίς άλλη χρονοτριβή. 


Ο κ. Οικονομου απάντησε ότι είναι στο πλάνο της κυβέρνησης το έργο αυτό και ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να προχωρήσει η Κυβέρνηση στη υλοποίηση του, άλλωστε αυτό σηματοδοτεί και η παρουσία του στην Κέρκυρα. 


Τόνισε βέβαια ότι είναι σημαντική η εύρεση χώρου ικανού και κατάλληλου για την φιλοξενία μιας τέτοιας εγκατάστασης, καθώς και η επιτυχής διαδρομή από όλα τα στάδια που απαιτούνται (τεχνικά, διαδικαστικά, περιβαλλοντικά κλπ) για την ολοκλήρωση ενός τέτοιου εγχειρήματος. 


Σημειώνεται ότι ένα από τα πρόσφορα προς αξιολόγηση οικόπεδα ανήκει στον ΦΟΣΔΑ Ιονιων Νησων, ενώ ως επόμενο στάδιο ορίστηκε η έλευση στην Κέρκυρα κλιμακίου της ΜΟΜΚΑ το οποίο θα πραγματοποιήσει εκτίμηση καταλληλότητας των πιθανών χώρων (όπως ακριβώς έχει συμβεί στα υπό ανέγερση Σωφρονιστικά Καταστήματα Ασπροπύργου, Ιωαννίνων και Χαλκίδας). 


Μετά τη σύσκεψη με τον ΔΣΚ ακολούθησε συνάντηση με την Διευθυντρια των Φυλακων κ. Λιτσα Σταύρου και τους συνεργάτες της, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων στην έδρα της ΠΙΝ, για το ίδιο θέμα. 

Το ζήτημα των νέων Φυλακων, είχε πραγματικά εγκαταληφθεί τα τελευταία χρόνια, αφού η τοπικοί φορείς είχαν πάψει να τις διεκδικούν. 


Από εδώ και ένα χρόνο ο ΔΣΚ έχει επαναφέρει το ζήτημα αυτό ως διεκδίκηση του τόπου μας, πιστεύοντας στην απόλυτη χρησιμότητα του για τον τόπο, για λόγους ιστορικούς και κοινωνικούς και θα πράξει κάθε τι το δυνατό, με υπομονή και επιμονή, ώστε αυτό να γίνει κατανοητό σε όλους και εν τελεί να επιτευχθεί.