Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΛΟΚ: Ο Γ.Σ. Βύρων έλαμψε στη Μάλαγα της Ισπανίας

ΚΡΙΚΕΤ
02 Μαρτίου 2023 / 15:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για την εξαιρετική παρουσία της πρωταθλήτριας ομάδας ανδρών του 2022 στο κρίκετ Γ.Σ. Βύρων, στην 2η συμμετοχή Ελληνικής ομάδας στο ομάδας «European Cricket League» (πέρσι ήταν η ΓΕΚ),

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για την εξαιρετική παρουσία της πρωταθλήτριας ομάδας ανδρών του 2022 στο κρίκετ  Γ.Σ. Βύρων, στην 2η συμμετοχή Ελληνικής ομάδας στο ομάδας «European Cricket League» (πέρσι ήταν η ΓΕΚ), Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ (ΕΛΟΚ) με ανακοίνωσή της ενημέρωσε και συνεχάρη την Κερκυραϊκή ομάδα, που έκανε την υπέρβαση, με εμφανίσεις που ήταν ξεχωριστές. 
 
Η ανακοίνωση της ΕΛΟΚ
 
Στη Μάλαγα της Ισπανίας ταξίδεψε ο πρωταθλητής Ελλάδος Γ.Σ. ΒΥΡΩΝ προκειμένου να συμμετάσχει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων της Ευρώπης  «European Cricket League» με τη συμμετοχή 30 ομάδων.
Ο Βύρωνας μετείχε στον Α’  Όμιλό μαζί με τις πρωταθλήτριες ομάδες της Αγγλίας, Γερμανίας, Γκερνσεϊ και Εσθονίας. Η ελληνική ομάδα αφού πέτυχε τρείς νίκες σε τέσσερις αγώνες κατάφερε να ολοκληρώσει την Α’ φάση ισοβαθμώντας στη πρώτη θέση με την πρωταθλήτρια Γερμανίας Darmstadt C.C. και οι δύο τους μαζί με τις πρωταθλήτριες ομάδες Αγγλίας Hornchurch και Guernsey Independents C.C. πήραν τη πρόκριση για τα playoff όπου θα αναδεικνυόταν και η πρώτη ομάδα του ομίλου.

Ύστερα από εξαιρετική εμφάνιση η κερκυραϊκή ομάδα κατάφερε να κερδίσει τη Πρωταθλήτρια Γερμανίας με σκορ 119-115 και προκρίθηκε  στο τελικό περιμένοντας να δει ποιος θα είναι ο αντίπαλός της που θα αναδεικνύονταν από την αναμέτρηση ανάμεσα στις ομάδες Darmstadt C.C. και Hornchurch.

Στο τελικό προκρίθηκε η πρωταθλήτρια Αγγλίας Hornchurch C.C. όπου αντιμετώπισε το Βύρωνα και ύστερα από ένα εξαιρετικό αγώνα όπου όλοι έμειναν καθηλωμένοι στις οθόνες τους έως και τη τελευταία μπαλιά η κερκυραϊκή ομάδα δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει τους Άγγλους  αλλά κέρδισε τις καρδιές μικρών και μεγάλων που παρακολούθησαν όλη τη πορεία της στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων της Ευρώπης.

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ και ο Πρόεδρος κ. Κατσώρας Κυριάκος συγχαίρουν την ομάδα του Γ.Σ. ΒΥΡΩΝ για την εξαιρετική τους εμφάνιση και το ήθος που επέδειξαν σε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια