Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άκυρη η απευθείας ανάθεση διαφημιστικής προβολής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας

Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας
24 Φεβρουαρίου 2023 / 16:13

Κατόπιν ελέγχου νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακυρώθηκε κατόπιν ελέγχου νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η απευθείας ανάθεση διαφημιστικής προβολής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας, ύψους 26.040 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). 

Στην εταιρεία του Φεστιβάλ

Η ανάθεση έγινε στις 27/12/22 με απόφαση Δημάρχου στην εταιρεία που έχει αναλάβει και την εργολαβία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας (δηλαδή την LABYARD Ι.Κ.Ε), έργο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά της απόφασης αυτής προσέφυγε ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτική παράταξης «Κέρκυρα Ψηλά» Σπύρος Νεράντζης.

Αν και στην απόφαση του Δήμου αναφέρεται ότι πρόκειται για την «παροχή υπηρεσιών παραγωγής ενημερωτικού υλικού (spot) για την προβολή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας στο εξωτερικό» ωστόσο η ανάθεση έγινε με χρέωση κωδικού που αφορά τις δημόσιες σχέσεις (έξοδα εκθέσεων προβολής και διαφήμισης) όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

Πάνω από το όριο

Όπως αναφέρει η αναρτημένη στη «Διαύγεια» απόφαση της Αποκεντρωμένης, με αυτήν την τελευταία χρέωση των 26.040 στο ταμείο του Δήμου, συνολικά οι δαπάνες τουριστικής προβολής ανέρχονται σε 59.892,92 ευρώ.

Το ζήτημα εντοπίζεται στο ότι, εάν οι δαπάνες υπερβούν τις 30.000 ευρώ, θα πρέπει να υποβληθεί φάκελος προς τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, πράγμα που δεν έγινε.  

«Κατόπιν τούτων συνάγεται ότι το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας ξεπερνά το ποσό των 30.000 ευρώ που ορίζει ο νόμος και επομένως ο Δήμος όφειλε να υποβάλλει φάκελο προς τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, για το επικοινωνιακό πρόγραμμα τουριστικής προβολής, προϋπόθεση που δεν τηρήθηκε» αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η απόφαση 

«Ακυρώνουμε την υπ αριθμ 50177/27-12-22  απόφαση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας  και Διαποντίων Νήσων για την απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας «Παροχή υπηρεσιών παραγωγής ενημερωτικού υλικού  (spot) για την προβολή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας στο Εξωτερικό για παράβαση των διατάξεων της παρ. 1 αρθρου 3 της ΠΥΣ 50/22.12.2015 (ΦΕΚ 179/Α’/ 22.12.2015)».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ