Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τροπολογία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για τους δασικούς χάρτες

Δασικές Εκτάσεις
22 Φεβρουαρίου 2023 / 17:40

Η τροπολογία προτείνει στις περιφέρειες που ισχύει ειδικό καθεστώς για τις δασικές εκτάσεις, το Δημόσιο να είναι αυτό που θα πρέπει να προσκομίζει τίτλους κυριότητας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τροπολογία για τους δασικούς χάρτες κατέθεσε στις 22/02 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως ενημερώνει με δελτίο τύπου ο Βουλευτής Κέρκυρας του κόμματος Δημ. Μπιάγκης, με την οποία ελπίζουν να επιλύσουν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με την χρήση των ακινήτων ιδιωτών και τις ενστάσεις που έχουν καταθέσει.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προτείνει στις περιφέρειες των Πρωτοδικείων των Ιονίων Νήσων, της Κρήτης, των Νομών Λέσβου, Σάμου, Χίου και Κυκλάδων, των νήσων Κυθήρων, Αντικυθήρων....» που ισχύει ειδικό καθεστώς για τις δασικές εκτάσεις που χρήζει σεβασμού από την Πολιτεία, το Δημόσιο να είναι αυτό που θα πρέπει να προσκομίζει τίτλους κυριότητας και όχι ο εκάστοτε ιδιώτης, καθώς με την ισχύουσα νομοθεσία, για δασικές και χορτολιβαδικές περιοχές των Δασικών Χαρτών που έχουν ήδη χαρακτηριστεί «δημόσιες» απαιτείται από τον ιδιοκτήτη να αποδείξει το τεκμήριο της ιδιοκτησίας του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κέρκυρα έχουν κατατεθεί 3.500 ενστάσεις και έχει προβλεφθεί η συγκρότηση μίας μόνο επιτροπής όπου αναμένεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία σε ορίζοντα τριετίας.