Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γεύσεις που μοσχοβολούν «Ελλάδα» για το τραπέζι της Σαρακοστής!

Σαρακοστή
21 Φεβρουαρίου 2023 / 17:49

Οι παρακάτω χορηγοί μας θα σας καθοδηγήσουν για το που θα βρείτε τα εκλεκτότερα προϊόντα και καλούδια για την Σαρακοστή, θα σας προτείνουν συνταγές & πολλές ακόμα «λαχταριστές» ιδέες για το τραπέζι ή την έξοδό σας!

Την περίοδο της Σαρακοστής οι πιστοί προετοιμάζονται να δεχτούν τη Λαμπρή «καθαρίζοντας» σώμα και πνεύμα ώστε αγνοί  να οδηγηθούν στο Πάσχα. Το κρέας, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά απαγορεύονται, κι όμως αυτή η γιορτή καταφέρνει με τον δικό της τρόπο να παραμένει τόσο πολύ νόστιμη.Η εποχή κατά την οποία σώμα και πνεύμα «καθαρίζουν» και ξεκινά η νηστεία και η λιτότητα. Ωστόσο, συνδέεται και με τη συνήθεια των νοικοκυρών, το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας, να πλένουν με ζεστό νερό και στάχτη τα μαγειρικά τους σκεύη ως «ημέρα κάθαρσης». Εν συνεχεία, τα σκεύη έπαιρναν και πάλι τη θέση τους, παραμένοντας εκεί μέχρι τη λήξη της νηστείας. 

Τι τρώμε όμως την Σαρακοστή;

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Σαρακοστής έχουν τα θαλασσινά & οστρακοειδή, ο ταραμάς και η λαγάνα, πολλά λαχανικά και όσπρια, ο χαλβάς και φυσικά τα αθάνατα ελληνικά αποστάγματα που συνοδεύουν άψογα όλα τα παραπάνω.

Οι παρακάτω χορηγοί μας θα σας καθοδηγήσουν για το που θα βρείτε τα εκλεκτότερα προϊόντα και καλούδια για την Σαρακοστή, θα σας προτείνουν συνταγές & πολλές ακόμα «λαχταριστές» ιδέες για το τραπέζι ή την έξοδό σας!
 
SUPER MARKET MΑΣΟΥΤΗΣ

Πάντοτε δίπλα στον καταναλωτή τα σουπερ μάρκετ Μασουτης βρίσκονται και φέτος κοντά σας για να σας προσφέρουν όλα όσα αναζητάτε για την περίοδο της νηστείας.. Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη από τον Διαμαντή Μασούτη. Είναι μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση και διατηρεί μέχρι σήμερα αναλλοίωτο τον οικογενειακό της χαρακτήρα.Με 18 συνολικά καταστήματα στο νησί της Κέρκυρα τα σούπερ μάρκετ Μασούτης έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών ως τα «οικονομικά και ελληνικά» σούπερ μάρκεταφού διαρκώς ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.
Ο όμιλος ΜΑΣΟΥΤΗΣ σας προτείνει 2 εκλεκτές συνταγές καθώς επίσης και μία ολοκληρωμένη λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε για την παρασκευή τους.

Για καλαμαράκια γεμιστά δείτε τη συνταγή εδώ:



https://eshop.masoutis.gr/recipes/recipe/kalamarakia-gemista?3425


Για σουπιές με σπανάκι & φινόκιο δείτε τη συνταγή εδώ:



https://eshop.masoutis.gr/recipes/recipe/soupies-me-spanaki-kai-finokio?3473

Μέσω των παραπάνω link μπορείτε να περιηγηθείτε στο online κατάστημα ΜΑΣΟΥΤΗΣ και αναζητήσετε όλα όσα χρειάζεστε.


ΜΑΣΟΥΤΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
 

ΚΑΖΙΑΝΗΣ – CASH CARRY

Τα σουπερ μάρκετ ΚΑΖΙΑΝΗΣ σας προσφέρουν όλα τα απαραίτητα για το καλάθι της Σαρακοστής και όχι μόνο. Η επιχείρηση Φ.ΚΑΖΙΑΝΗΣ Α.Ε. είναι μία αμιγώς Κερκυραϊκή επιχείρηση, με συνολικά 7 καταστήματα στο νησί η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του εμπορίου εδώ και 26 περίπου χρόνια. Η πολυετής πείρα στον χώρο του εμπορίου, όπως επίσης και οι σταθερές σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν με μερικούς από τους μεγαλύτερους οίκους στον χώρο της τροφοδοσίας και του εμπορίου δίνουν τη δυνατότητα να στους πιο αξιόλογους επαγγελματίες του νησιού να τους εμπιστεύονται λόγω των άριστων προϊόντων.

Η εταιρεία ΚΑΖΙΑΝΗΣ προτείνει για το Σαρακοστιανό τραπέζι χταπόδι στιφάδο. Ακολουθεί η συνταγή,
  • 1 κιλό χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, καθαρισμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κρεμμύδια (1 ολόκληρο + 1 τριμμένο)
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 400 γρ. χυμός ντομάτας
  • 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/8 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 2-3 καρφάκια γαρίφαλο
  • 6-8 κόκκοι μπαχάρι, ολόκληροι
  • 120 ml λευκό κρασί, ξηρό
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο




Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του καταστήματος πατώντας εδώ




 

Για μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά & όσπρια εμπιστευτείτε:

QUALITY FRUIT CENTER FOOD LOGISTICS

Στόχος της εταιρείας του Σπύρου Σπίγγου είναι να στέκεται πάντα δίπλα στον καταναλωτή και να ισχυροποιεί την εμπιστοσύνη του, προσφέροντας πάντα υπηρεσίες που ξεπερνούν τις προσδοκίες του πελάτη και φρέσκα προϊόντα με κύριο μέλημα την γεύση και την ασφάλεια του καταναλωτή.




Σπύρος Σπίγγος Α.Ε.Ε
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Μάμαλοι Αλεπού, 3ο χλμ. Εθνικής Πέλεκα,
26610 34552
 

 FRESH LEAF BY LIMPANTSIS




Με πάρα πολλά χρόνια εμπειρίας οι ιδρυτές της Fresh Leaf by Limpantsis έχουν χτίσει μία σταθερή σχέση με τους πελάτες τους στην εισαγωγή, διακίνηση και διάθεση των ολόφρεσκων φρούτων και λαχανικών στην ελληνική αγορά.

Τηλέφωνο: 26610-37751
Διεύθυνση : 4ο χλμ Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας 49100, ΚΕΡΚΥΡΑ


Λαγάνα, η βασίλισσα της Σαρακοστής!

Η λαγάνη, ο άζυμος άρτος χωρίς προζύμη αποτελεί αν μη τι άλλο τη βασίλισσα της Σαρακοστής. Η ιστορία της λαγάνας ξεκινάει από την αρχαιότητα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Το όνομά της προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό “λάγανον”, που ήταν μια πλακωτή ζύμη από αλεύρι και νερό. Άζυμος άρτος χρησιμοποιήθηκε από τους Ισραηλίτες κατά τη νύχτα της Εξόδου τους από την Αίγυπτο με την καθοδήγηση του Μωυσή. Από τότε ο Μωσαϊκός Νόμος τον επέβαλε στους Ισραηλίτες για όλες τις ημέρες της εορτής του Πάσχα, μέχρι που ο Χριστός κατά την διάρκεια του τελευταίο του Πάσχα ευλόγησε τον ένζυμο άρτο.



KORAKIANITIS BAKERY

Στο φούρνο του Κορακιανίτη παρασκευάζεται με μεράκι και πάθος κάθε χρόνο μια από τις πιο νόστιμες λαγάνες του νησιού. Βασισμένη σε αρίστης ποιότητας υλικά & χειροποίητα φτιαγμένη δεν μπορεί να λείπει από κανένα σαρακοστιανό τραπέζι.

Τηλ. Παραγγελίες στο 26610 52553



Κεντρικό Κατάστημα, Τρίκλινο
2o Κατάστημα, Δον Δημουλίτσα, 26610 44381
Instagram

Στα παρακάτω καταστήματα θα βρείτε τα εκλεκτότερα και πιο φρέσκα θαλασσινά & οστρακοειδή για την Σαρακοστή.


ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ ΙΧΘΥΣ


Η οικογενειακή μας επιχείρηση όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα βρίσκεται κοντά σας με φρέσκα σαρακοστιανά και όχι μόνο! Χταποδάκι κοκκινιστό, γαρίδες σαγανάκι, καλαμάρια τηγανητά, χταπόδι ψητό, ψάρια τηγανητά, μύδια αχνιστά και άλλα πολλά είναι αυτά που θα βρείτε στο Olga's Fish Corner εντός του Ιχθυοπωλείο Ιχθύς!!  Έτοιμα μαγειρεμένα με αγάπη από εμάς για εσάς!!



Το κατάστημα θα είναι ανοιχτό Σάββατο 25/02 Κυριακή 26/02 και ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/02!!

Ωράριο καταστήματος: 8:00-16:00μμ. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας δεχόμαστε και παραγγελίες εντός της εβδομάδας.
Τηλέφωνο παραγγελιών 2661090627 - 2661099131


ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Το ιχθυοπωλείο και η περίφημη τράτα της Αγίας Κυριακής αποτελούν συνώνυμο του καλού και φρέσκου ψαριού για περισσότερα από 30 χρόνια.



Δημοτική Λαϊκή Αγορά Κέρκυρας

Τηλ Επικοινωνίας 6943710430

Τα φρέσκα όστρακα και κυρίως τα θαλασσινά έχουν απίστευτη γεύση και σημαντική διατροφική αξία. Ωστόσο είναι αρκετά ευπαθή και θα πρέπει να προσέξουμε πολύ καλά πώς τα επιλέγουμε.
 
ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟΥΠΑΣ

Με παράδοση από το 1985 στο φρέσκο ψάρι
παρέχει τεράστια ποικιλία και δωρεάν παράδοση στο χώρο σας!



Δημοτική Λαϊκή Αγορά Κέρκυρας
Τηλ Επικοινωνίας 6941649017
 

Το χταπόδι, οι σουπιές, τα θράψαλα και τα καλαμάρια πρέπει να έχουν δέρμα συμπαγές, ελαστικό και γυαλιστερό, με τις βεντούζες και τα πλοκάμια τους να είναι αρκετά σκληρά, και φυσικά να μυρίζουν θάλασσα.



Christos Corfu FRESHFISH

Όντας στην τοπική αγορά της Κέρκυρας εδώ και 18 χρόνια, το φρέσκο ψάρι του κ Χρήστου έχει την «τεχνογνωσία» της όλης λειτουργίας της αγοράς και αγοράζει καθημερινά από ντόπιους ψαράδες.



Δημοτική Λαϊκή Αγορά Κέρκυρας
Τηλ Επικοινωνίας 6982285962 

Οι αστακοί, οι γαρίδες, οι καραβίδες και τα καβούρια θα πρέπει να είναι ζωντανά, δηλαδή να κινούν τα πόδια και τις κεραίες τους, να έχουν γυαλιστερό κέλυφος, χωρίς μαύρες κηλίδες στο κεφάλι τους ή μελανά σημεία και να ευωδιάζουν θάλασσα.

 
FISH HOUSE BY ROULΑ 

Στα καταστήματα Fish House by Roula ολόφρεσκα ψάρια, θαλασσινά και πεντανόστιμες ντόπιες γεύσεις, καθώς συνδυάζει την ποιότητα μέσα από μία γεμάτη και πρωτότυπη ποικιλία μοναδικών συνταγών. Με ένα τηλεφώνημα πραγματοποιήσετε την παραγγελία σας τηλεφωνικά εύκολα και γρήγορα, πηγαίνοντας από το κατάστημα για παραλαβή.



*Τα Fish House by Roula και η ψαροταβέρνα Ρούλα στο Κοντόκαλι θα είναι ανοικτά για την Καθαρά Δευτέρα.

Kοντόκαλι, Κέρκυρα
Τηλ. Παραγγελίες στο 26610 90421


LAVRANOS DELIMEAT

Απολαύστε το απόλυτο γλύκισμα της Σαρακοστής που δεν είναι άλλος από τον χαλβά στα καταστήματα της Κέρκυρας Lavranos DeliMeat για να είναι το απόλυτο κλείσιμο κάθε Σαρακοστιανού τραπεζιού. Ανακαλύψτε τεράστια ποικιλία πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο.



Τηλ. παραγγελίες στο 26610 44182
Κεντρικό Κατάστημα 3 Γεφύρια

2ο Κατάστημα Πίνια, Παλιά Πόλη, 26610 27255
3ο Κατάστημα, Πλατεία Σαρόκο 26610 31206


Σας ευχόμαστε καλή Σαρακοστή με υγεία & υπέροχες γεύσεις!