Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τάξη στο «κομφούζιο» έξω από το Αεροδρόμιο ζητά το Σωματείο Εκμίσθωσης Ε.ι.χ. με Οδηγό Κέρκυρας

ΣΕΕΜΟ
21 Φεβρουαρίου 2023 / 14:25

Καλούν σε σύσκεψη τη Fraport, τον Δήμο, την Περιφέρεια, την Αστυνομία και την Τροχαία, ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να μπει τέλος στις εικόνες αναρχίας που επικρατούν την τουριστική περίοδο έξω από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, ζητά το Σωματείο Εκμίσθωσης Ε.ι.χ. με Οδηγό Κέρκυρας (ΣΕΕΜΟ). «Εξαιτίας της στενότητας χώρων, το αεροδρόμιο από έξω ασφυκτιά» επισημαίνει το Σωματείο, τονίζοντας ότι επιβάλλεται η θέσπιση κανονισμού που θα διευθετεί ζητήματα στάσης, στάθμευσης και διέλευσης των οχημάτων με στόχο τη μέγιστη δυνατή αποσυμφόρηση, εξυπηρέτηση και ασφάλεια επισκεπτών, υπαλλήλων και εμπλεκόμενων επιχειρήσεων.

Στην ανακοίνωσή του, αναλυτικά, αναφέρει:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρατηρούμε σειρά έργων που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του διεθνούς αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας». Το υψηλό επίπεδο παροχής των υπηρεσιών του αερολιμένα μας μαζί με τις σύγχρονες υποδομές αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα ζωτικής σημασίας για το μέλλον και την προστιθέμενη αξία του τουριστικού προϊόντος στο νησί μας.

 

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις στο εσωτερικό του αεροδρομίου και βρίσκονται σε εξέλιξη έργα για την απαραίτητη ανακατασκευή του αεροδιαδρόμου. Έτσι θα έχουμε τη χαρά και την ικανοποίηση να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου ταυτόχρονα με τα μέγιστα δυνατά επίπεδα ασφάλειας.

 

Στα βραχυπρόθεσμα σχέδια της Fraport βρίσκονται και ενέργειες για τη απαραίτητη διευθέτηση των εξωτερικών χώρων, διότι είναι κοινώς αποδεκτό ότι εξαιτίας της στενότητας χώρων, το αεροδρόμιο από έξω “ασφυκτιά”. Με αυτό το δεδομένο και ταυτόχρονα με την όλο αυξανόμενη κίνηση δημιουργούνται σκηνές αναρχίας από την αναπόφευκτη ταυτόχρονη παρουσία επισκεπτών, υπαλλήλων, οχημάτων ΙΧ, οχημάτων ΔΧ κ.α.. Το πρόβλημα έχει αναγνωριστεί, εντοπιστεί και ευελπιστούμε ότι τα επόμενα 2-3 χρόνια θα έχει επιλυθεί τουλάχιστον σε έναν τεράστιο βαθμό.

 

Όμως μέχρι να συμβεί αυτό οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που δίνεται χωροταξικά για να περιορίσουμε φαινόμενα που όχι μόνο δεν κολακεύουν την εικόνα μας αλλά ταυτόχρονα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων. Πρέπει να υλοποιηθεί σε αυτό το μεσοδιάστημα ένα σχέδιο-κανονισμός όπου θα διευθετηθούν ζητήματα στάσης, στάθμευσης και διέλευσης κάθε τύπου οχημάτων με στόχο τη μέγιστη δυνατή αποσυμφόρηση, εξυπηρέτηση και ασφάλεια επισκεπτών, υπαλλήλων και εμπλεκόμενων επιχειρήσεων.

 

Ι.Χ. που εισέρχονται για επιβίβαση ή αποβίβαση δικών τους ανθρώπων, Τουριστικά Λεωφορεία (ΤΛΔΧ) , Εκμισθούμενα Ε.Ι.Χ. με οδηγό τουριστικών επιχειρήσεων για τη μεταφορά προσώπων και Ε.Δ.Χ-Ταξί είναι απαραίτητο να έχουν τους απαραίτητους προκαθορισμένους χώρους στάθμευσης ώστε πραγματοποιείται απρόσκοπτα και με ασφάλεια των υπηρεσιών της κάθε δραστηριότητας. Βασική παράμετρος να αποτελεί η παροχή των βέλτιστων συνθηκών εξυπηρέτησης κοινού και επισκεπτών ταυτόχρονα με την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων.

 

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τη Διοίκηση της Fraport, το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αεροδρομίου και τη Διεύθυνση Τροχαίας Κέρκυρας σε σύσκεψη προς επίλυση των παραπάνω ζητημάτων ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν.

 

Ευελπιστούμε να εισακουστούμε άμεσα ώστε να αποφύγουμε φαινόμενα ολιγωρίας του παρελθόντος και επιτέλους να δοθεί μια τελική λύση στο χρόνια πρόβλημα που μας απασχολεί.