Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγει ξανά η αεροπορική σύνδεση της Κέρκυρας από την Πέμπτη

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
21 Φεβρουαρίου 2023 / 13:01

Στις 8 το πρωί αναμένεται να προσγειωθεί η πρώτη πτήση από Αθήνα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επανεκκινούν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου οι πτήσεις προς και από το Αεροδρόμιο "Ιωάννης Καποδίστριας", στο οποίο εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης του αεροδιαδρόμου. 

Το αεροδρόμιο μπήκε σε αναστολή λειτουργίας ένα δεκαπενθήμερο από τις 10 έως τις 24 Ιανουαρίου και έκλεισε ξανά στις 8 Φεβρουαρίου.

Οι πτήσεις ξεκινούν ξανά την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ήδη οι σχετικές πλατφόρμες των αεροπορικών εταιρειών εμφανίζουν διαθέσιμες πτήσεις για κράτηση εισιτηρίων. 

Μόνο ελικοφόρα

Ωστόσο, καθώς τα έργα θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, έως και την Πέμπτη 23 Μαρτίου και για επιχειρησιακούς λόγους, τα δρομολόγια θα εκτελούνται αποκλειστικά από ελικοφόρα αεροσκάφη.

Η πρώτη πτήση της Πέμπτης από Αθήνα αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας στις 8 το πρωί με την Sky Express και στις 8.30 η Aegean.

Η σύνδεση με δρομολόγια εξωτερικού αναμένεται να ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται ότι ο αεροδιάδρομος θα έχει αποκατασταθεί στο σύνολό του, ώστε να υποδέχεται μεγάλα αεροσκάφη.

Ειδικότερα στις 26 Μαρτίου θα προσεγγίσουν την Κέρκυρα 11 πτήσεις από Μπρατισλάβα, Βρυξέλλες, Μιλάνο, Βαρκελώνη, Βαρσοβία, Βροκλάου, Λονδίνο (Gatwick και Heathrow), Μπέλφαστ και Μόναχο.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ