Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη ΚΚΕ Κέρκυρας για την πολιτική μάχη των εκλογών

ΚΚΕ
20 Φεβρουαρίου 2023 / 12:48

Mε ομιλητές την Αλεξάνδρα Μπαλού, και τον Γιάννη Μπορμπότη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 17.02.2023, με ομιλητές την Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια Βουλευτή του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων και τον Γιάννη Μπορμπότη, γραμματέα της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

Οι ομιλητές κατέγραψαν τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες διαμορφώνουν πολύ δύσκολες συνθήκες για την κοινωνική πλειοψηφία. Επισήμαναν όμως ότι οι συνθήκες αυτές διαμορφώνουν και πολλές δυνατότητες εξαγωγής συμπερασμάτων. Είναι κομβικό στοιχείο η παρέμβαση των κομμουνιστών, των οπαδών και των φίλων του ΚΚΕ ώστε η αγανάκτηση που υπάρχει στο λαό να μην εγκλωβιστεί σε νέα αποπροσανατολιστικά διλήμματα.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: Το ΚΚΕ παλεύει για μέτρα ανακούφισης του λαού στο σήμερα, καθημερινά στους αγώνες αλλά και μέσα στη Βουλή. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ απέρριψαν χωρίς καν να τις συζητήσουν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για μέτρα ανακούφισης του λαού, όπως ο μηδενισμός του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, η επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού και σύνταξης, η παύση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει τη διετία. Ακριβώς γιατί συμφωνούν στα μείζονα, γιατί αποδεικνύεται ότι για να κερδίσει κάτι ο λαός πρέπει να χάσει κάτι αντίστοιχο το κεφάλαιο. Και αυτό καμία αστική κυβέρνηση δεν το κάνει εθελοντικά. Μόνο ο λαός με τους αγώνες του μπορεί να το επιβάλλει και για να είναι δυνατοί αυτοί οι αγώνες, χρειάζεται ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!

Οι ομιλητές ανέδειξαν τη στενή σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στην κρατική αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την τοπική διοίκηση που εξειδικεύει αυτή τη πολιτική σε τοπικό επίπεδο.

Στο όνομα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, μέρος των υπηρεσιών ιδωτικοποιούνται, νέα βάρη φορτώνονται και πάλι στους πολίτες με τη μορφή δημοτικών τελών ενώ έργα απαραίτητα για την προστασία της ίδιας της ζωής του λαού, όπως αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αγροτικών δρόμων, σχολικής στέγης κλπ θυσιάζονται στη λογική κόστους - οφέλους. Την ίδια ώρα, έργα που προωθούν την τουριστική καπιταλιστική ανάπτυξη βρίσκονται πάνω πάνω στην ατζέντα των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών.

Γίνεται φανερό ότι δεν  μπορούν να λύσουν καμία κοινωνική ανάγκη!

Ακόμη περισσότερο, με τον νέο εκλογικό νόμο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αποσκοπούν σε ακόμη πιο «σταθερές» δημοτικές και περιφερειακές αρχές, αφού τους παρέχει απόλυτη και αυξημένη πλειοψηφία, νοθεύοντας έτσι τη λαϊκή ετυμηγορία και το αποτέλεσμα της κάλπης. Όλα αυτά γιατί θέλουν όργανα  «σταθερά» προσανατολισμένα στην καπιταλιστική ανάπτυξη, μία ανάπτυξη για λίγους με τους πολλούς να υποφέρουν!

Οι ομιλητές κάλεσαν τους παρευρισκόμενους  σε αγωνιστική συμπόρευση σε όλες τις μάχες που υπάρχουν μπροστά το επόμενο διάστημα. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, η νεολαία πρέπει να σκεφτούν με κριτήριο τις δικές τους ανάγκες, να αναρωτηθούν πώς θα έπρεπε να είναι η ζωή τους σήμερα με δεδομένη την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Να κάνουν την επιλογή τους ενιαία και στην καθημερινή δράση, στους αγώνες αλλά και σε όλες τις κάλπες!

Οι ίδιες οι εξελίξεις θέτουν το πραγματικό δίλημμα: Ή θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος!
 
ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ
20/02/2023