Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γκίκα – Κικίλια για τον τουρισμό της Κέρκυρας

Γκίκας
16 Φεβρουαρίου 2023 / 20:34

συζητήθηκε η περαιτέρω προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ό καταδυτικός τουρισμός, που θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην Κέρκυρα

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Βας. Κικίλια  πραγματοποίησε ο βουλευτής Στ. Γκίκας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την Κέρκυρα.
Συγκεκριμένα, αναλύθηκε η πρόοδος που σημειώνεται στην υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης για την μετατροπή της Κέρκυρας σε Κέντρο Θαλασσίου Τουρισμού.

Επιπλέον, ο Στέφανος Γκίκας μετέφερε στον Υπουργό το ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων με τις πισίνες και την υποχρεωτική παρουσία ναυαγοσώστη. Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα παρατείνει για ένα έως δύο χρόνια το ισχύον καθεστώς που ορίζει τα μέτρα ασφαλείας που οφείλουν να υφίστανται στα ενοικιαζόμενα τουριστικά καταλύματα.

Ακόμη, συζητήθηκε η περαιτέρω προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ό καταδυτικός τουρισμός, που θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην Κέρκυρα είτε σε επισημασμένα ναυάγια είτε με τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων.
Σχετικά με την επικείμενη τουριστική σεζόν, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε ότι οι ως τώρα προκρατήσεις δείχνουν ότι το 2023 θα είναι μια νέα χρονιά ρεκόρ για την Κέρκυρα αλλά και για τα Ιόνια Νησιά γενικότερα.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε επιπλέον τον κ. Κικίλια για την μεγάλη επιτυχία του ΟΛΚΕ να φέρει την 62η Γενική Συνέλευση MedCruise, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 – 26 Μαΐου 2023, στην Κέρκυρα. Η MedCruise είναι η Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας της Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας, της Ερυθράς Θάλασσας και του Εγγύς Ατλαντικού, ενώ προσκάλεσε τον Υπουργό Τουρισμού να παρευρεθεί στην έναρξη της 62ης Γενικής Συνέλευσης MedCruise, στην Κέρκυρα.