Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας εντάχθηκε στο Europe Goes Local - Erasmus+

Europe Goes Local
16 Φεβρουαρίου 2023 / 14:34

Υδραίου: «Πολύτιμη ευκαιρία στους νέους και τους εργαζόμενους που θα μπορούν να συμμετέχουν σε διεθνείς ανταλλαγές»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ο Δήμος της εξωστρέφειας είναι εδώ, διεκδικεί και κερδίζει ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες του» τονίζει η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου ανακοινώνοντας την ένταξη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στην Εθνική Ομάδα Εργασίας Europe Goes Local του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, για το Erasmus+.

«Ανοίγει ο δρόμος της συμμετοχής μας σε προγράμματα, που προσφέρουν  μια πολύτιμη ευκαιρία στους νέους  και τους εργαζόμενους της τοπικής μας κοινωνίας που θα μπορούν να συμμετέχουν σε διεθνείς ανταλλαγές.

Να μετακινηθούν για σπουδές σε συνεργαζόμενα πανεπιστήμια του εξωτερικού με πλήρη αναγνώριση, να κάνουν πρακτική άσκηση στο εξωτερικό και να συμμετέχουν επίσης εργαζόμενοι από την Κέρκυρα  σε προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης .» επισημαίνει η Μ.Υδραίου

Ο  Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, αξιολογήθηκε θετικά στο αίτημά του και εντάχθηκε στην Εθνική Ομάδα Εργασίας, στην οποία θα εκπροσωπείται από την εντεταλμένη σύμβουλο Παιδείας Μαρία Ζερβού και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κώστα Κωστάλη.

Η πρώτη συνάντηση της Ομάδας θα πραγματοποιηθεί 21-24 Φεβρουαρίου με αντικείμενο κυρίως τις ευκαιρίες που υπάρχουν στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+/Νεολαία και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Επίσης θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τα ευρωπαϊκά εργαλεία που υπάρχουν για την υποστήριξη στρατηγικών για νέους.

Το Europe Goes Local αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στην προώθηση τοπικών και περιφερειακών ανταλλαγών εργαζομένων νέων, εθελοντών και οργανώσεων. Μέρος αυτής της πρωτοβουλίας είναι και το Erasmus+, που αφορά σε προγράμματα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, για νέους άνω  των 18 ετών.