Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Δεν υπογράψαμε την κακοπαιγμένη παράσταση Υδραίου για την Υγεία»

Λαϊκή Συσπείρωση
13 Φεβρουαρίου 2023 / 15:50

«Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός "δεν ήξερε" και γ΄ αυτό δεν ασχολήθηκε με τα τεράστια προβλήματα της Κέρκυρας στο χώρο της Δημόσιας Υγείας;»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συμμετείχε στη σύσκεψη για τα προβλήματα της Υγείας η Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά δεν υπέγραψε το κοινό υπόμνημα, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «για ακόμα μια φορά ο κερκυραϊκός λαός βρέθηκε θεατής σε μια κακοπαιγμένη παράσταση της Δημοτικής αρχής».

«Αρχικά με την πρωτοβουλία για μια επικοινωνιακού χαρακτήρα συνάντηση φορέων για τα προβλήματα της Υγείας και στη συνεχεία με το υπόμνημα  προς τον πρωθυπουργό με το οποίο τον ενημερώνει (!) για τα προβλήματα των  δομών  Υγείας του νησιού, και προτείνει (!) λύσεις.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε συμμετάσχει στη σύσκεψη καθώς σε αυτή πήραν μέρος και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και ο Ιατρικός Σύλλογος αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπογράψαμε το υπόμνημα που εκδόθηκε.
 
Τι θέλουν να μας πουν δηλαδή με αυτό το κείμενο; Ότι η προβληματική λειτουργία, και η υποστελέχωση του Νοσοκομείου του νησιού, είναι αποτέλεσμα της «άγνοιας», εκ μέρους του Πρωθυπουργού, των προβλημάτων αυτών;  Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός «δεν ήξερε» και γ΄ αυτό δεν ασχολήθηκε με τα τεράστια προβλήματα της Κέρκυρας στο χώρο της Δημόσιας Υγείας; Άραγε και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας που υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα τι γίνεται;

Μήπως ούτε για αυτά είναι ενήμερος ο Πρωθυπουργός;

Εκτός όμως από την Δήμαρχο, που ως γνωστόν στηρίζει και στηρίζεται από τη ΝΔ, το υπόμνημα υπογραφούν και οι βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια, και αυτοί νομίζουν ότι τα προβλήματα της Δημόσιας υγείας είναι αποτέλεσμα της «ελλιπούς ενημέρωσης» του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης;

Η αλήθεια όμως είναι γνωστή στον κερκυραϊκό λαό, όσο και αν προσπαθούν να την συσκοτίσουν με παραπλανητικές κινήσεις και υπομνήματα. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση γνωρίζουν απόλυτα την κατάσταση που επικρατεί και στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας και στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Όχι μόνο την γνωρίζουν αλλά την έχουν σχεδιάσει κιόλας αφού συνεχίζοντας από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι προχωράνε όλο και πιο γρήγορα στην μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Με λίγα λόγια η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη σχεδίου προσλήψεων δεν έτυχαν, δεν είναι φυσικά φαινόμενα, είναι πολιτικές κατευθύνσεις.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που δημιούργησαν το πρόβλημα και ο καθένας «έστρωνε το χαλί» στον επόμενο, τώρα χρησιμοποιούν το επιχείρημα του «ανενημέρωτου» Πρωθυπουργού σαν «εξήγηση» για τα άλυτα προβλήματα του νησιού. Τελικά, απλά προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια όλων μας για να καλύψουν τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος.

Η δημόσια υγεία και πρόνοια θυσιάζονται στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων, την ίδια στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας της υγείας και οι κλινικάρχες στηρίζονται με κάθε τρόπο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίοδο της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι, ο κερκυραϊκός λαός με τις διεκδικήσεις του μπορεί να κατακτήσει μέτρα ενίσχυσης για το σήμερα του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας. Άλλωστε, όπου υπήρχαν κατακτήσεις τα τελευταία χρόνια ήταν αποτέλεσμα της λαϊκής κινητοποίησης, της δράσης των σωματείων και των συλλόγων και όχι της παρέμβασης κάποιου «σωτήρα».

Από τέτοιους νέους και παλιούς σωτήρες ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει ούτε για το τώρα ούτε για το αύριο. Ο αγώνας αυτός πρέπει ταυτόχρονα να ανοίξει το δρόμο για οριστικές λύσεις, όπου η υγεία, η πρόνοια, το φάρμακο θα πάψουν να είναι εμπορεύματα αλλά θα αποτελούν αποκλειστικά δωρεάν, κοινωνικά αγαθά, όπως αξίζει στην εποχή μας».