Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απολογισμός Ρουμπάτη αποχαιρετώντας το Νοσοκομείο Κέρκυρας

Λεωνίδας Ρουμπάτης
13 Φεβρουαρίου 2023 / 09:43

«Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι όλα αυτα τα χρόνια κατά τη θητεία μου, με πίστη στις αρχες και της αξιες μου, υπηρέτησα με αγάπη, με εντιμότητα τη Διαφάνεια, τη Νομιμότητα και το Δημόσιο Συμφέρον»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έναν μίνι-απολογισμό καθώς και ευχές προς όλους τους Κερκυραίους δημοσίευσε σε προσωπική του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ο απερχόμενος Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης, λίγο πριν παραδώσει στη νέα διοικήτρια Μαντώ Εγγλεζοπούλου:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες..

Πέρασαν, κιόλας, τρία χρόνια από εκείνο τον Γενάρη του 2020, που τοποθετήθηκα, ως Διοικητής, στο Νοσοκομείο του Νησιού.

Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι όλα αυτα τα χρόνια κατά τη θητεία μου, με πίστη στις αρχες και της αξιες μου, υπηρέτησα με αγάπη, με εντιμότητα τη Διαφάνεια, τη Νομιμότητα και το Δημόσιο Συμφέρον
Στο κατώφλι μιας ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ και με ένα Νοσοκομείο με πολλά και σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Με τιτάνιες προσπάθειες, τόσο δικές μου όσο και του Δ.Σ., το Νοσοκομείο ανταπεξήλθε σε τέτοιες προκλήσεις, που όμοιες δεν ξέρω αν γνώρισε στο παρελθόν.

Με προσπάθεια και επιτυχία για τον εμβολιασμό του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της Κέρκυρας και στα Διαπόντια Νησιά.
Τα εύσημα δεν ανήκουν μόνο στην Διοίκηση, φυσικά, αλλά, κυρίως, στο έμψυχο δυναμικό του Νοσοκομείου.

Γιατροί, Παραϊατρικό προσωπικό, Νοσηλευτές, Διοικητικό προσωπικό, Τεχνικοί και λοιπές ειδικότητες, ενωμένοι σαν γροθιά, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πέτυχαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Και τους ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου!

Σε αυτά τα τρία χρόνια, λοιπόν, κοιτώντας προς τα πίσω, έχω με ιδιαίτερη ικανοποίηση, να θυμάμαι καποια απο αυτα και ειναι τα εξής:
- Πρόγραμμα συνεργασίας Interreg Ελλάδας - Ιταλίας 350000€
- Ένταξη του Γ.Ν.Κέρκυρας στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2014-2020 για την προμήθεια νέου Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού-Ξενοδοχειακού και Κινητού αξίας 3.085.600,00 € και αίτημα ένταξης για την Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Γ.Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ και Δομών του Ψυχιατρικού Τομέα, συνολικού ποσού 4.489.017,00 €.
- Δημιουργία και λειτουργία δύο πτερύγων σε Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων για την Covid-19 , πλήρως εξοπλισμένες με τον απαραίτητο εξοπλισμό (30 κλινες).
- Δημιουργία και λειτουργία νέας Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου και λειτουργία αυτής βάσει του θεσμικού πλαισίου που διέπουν της Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας της χώρας.
- Δημιουργία και λειτουργία της Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης (DETOX) σε νέο καταλληλότερο και ασφαλέστερο χώρο.
- Δημιουργία και λειτουργία επτά (7) επιπλέον κλινών ΜΕΘ –Covid , με πλήρη εξοπλισμό από το Υ.Υ. και δωρεών ,οι οποίες μετά την λήξη της Πανδημίας από την νόσο Covid-19 θα παραμείνουν στο σύστημα υγείας, αυξάνοντας την δύναμη της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Κέρκυρας σε δώδεκα (12) κλίνες και τρεις (3) επιπλέον οργανικές θέσεις γιατρών για την ΜΕΘ στον οργανισμό.
- Δημιουργία θαλάμων μόνωσης σε όλες τις κλινικές για covid-19 και δημιουργία νέου θαλάμου αρνητικής πίεσης.
- Δημιουργία και λειτουργία νέου Τ.Ε.Π. Covid-19, απομονωμένο για λόγους προστασίας από το ήδη υπάρχον Τ.Ε.Π.
- Δημιουργία και λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων.
- Ενίσχυση του Νοσοκομείου :
-με ιατρικό προσωπικό :14 κλάδου ιατρών ΕΣΥ και 23 επικουρικών
-με τακτικό και επικουρικό προσωπικού (νοσηλευτικό, παραϊατρικό, βοηθητικό) συνολικά 180 άτομα και 60 ατομα επιπλεον ατομα με ιδιωτικο συνεργειο.
- Αποδοχή πρότασης δωρεάς ενός (1) οχήματος Mercedes –Benz Sprinter 517 Extra Long, αξίας 206.500,00€, για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας.
- Αποδοχή πρότασης δωρεάς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού καθώς και της εκτέλεσης των απαιτούμενων επισκευαστικών εργασιών, για την επαναλειτουργία του Μαιευτηρίου, αξίας 299.268,00 €.
- Αποδοχή δωρεάς για την προμήθεια εξοπλισμού για το Ογκολογικό τμήμα 200.000€.
- Ανακαίνιση πολλών χώρων του Νοσοκομειου (Αίθουσες χειρουργείων, Παθολογική, ΜΤΝ, Ψυχιατρική , εξωτερικά ιατρεία, ΚΨΥ και άλλα).
- Μείωση ληξιπρόθεσμων ωφειλών κατά 25%, καθολική ηλεκτρονική παραγγελία εξετάσεων και συνταγογραφήσεις, ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί που ήταν εντελώς ανύπαρκτοι πριν το 2020.
- Καταγραφή και αξιοποίηση περιουσίας του Νοσοκομείου μας.
Σήμερα, με το βλέμμα μπροστά, εύχομαι κάθε επιτυχια, στο δύσκολο έργο της διαδόχου μου στην Διοίκηση του Γ.Ν.Κ.
Θα είμαι δίπλα της, αρωγός σε κάθε αίτημά της και είμαι σίγουρος πως αφήνω το Νοσοκομείο σε εξίσου καλά χέρια, με την έντονη ελπίδα, όσα δεν πέτυχα εγώ να γίνουν εφικτά στο άμεσο μέλλον.

Κάθε τέλος είναι μια αρχή λένε, όμως εγώ την Κέρκυρα, την έχω σε περίοπτη θέση στην καρδιά μου και η σχέση μας δεν τελειώνει έτσι απλά.

Φίλες και φίλοι,
Κάθε καλό σε όλες και όλους και στις οικογένειες σας εύχομαι και
ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ!!!

ΚΕΡΚΥΡΑ, 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2023

Ο Απερχόμενος ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Γ.Ν.Κ. ¨Αγια Ειρήνη¨
ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ