Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Τετάρτη εκδικάζεται η προσφυγή στο ΣτΕ για τις οικοδομικές άδειες του Ερημίτη

ΣτΕ
13 Φεβρουαρίου 2023 / 09:30

Αίτηση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για ακύρωση των υψομετρικών μελετών που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου του 2023 θα εκδικαστεί ενώπιον του 5ου τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την επταμελή του σύνθεση, η αίτηση ακύρωσης των οικοδομικών αδειών της επενδύτριας εταιρείας του Kassiopi Project  στον Ερημίτη.

Η προσφυγή στρέφεται ουσιαστικά κατά των αποφάσεων των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών, τα οποία εν μια νυκτί ανέλαβαν την αρμοδιότητα έγκρισης των υψομετρικών μελετών στην Κεντρική Κυβέρνηση, παρακάμπτοντας το ...απρόθυμο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας.

Με τροπολογία του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επικαλέστηκε τη μεγάλη καθυστέρηση στην έγκρισή της από τον Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας, η αρμοδιότητα πέρασε στο υπουργείο Υποδομών, το οποίο ολοκλήρωσε τη διαδικασία με εντυπωσιακή ταχύτητα. 

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε στις 28 Μαΐου 2020 την εγκριτική απόφαση της υψομετρικής μελέτης οδών για το έργο: «Ανάπτυξη παραθεριστικού τουριστικού χωριού «Κασσιώπη Κέρκυρας» στον Ερημίτη.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας κατέθεσε την προσφυγή στο ΣτΕ. Την Τετάρτη πρόκειται να εκδικαστεί η υπόθεση, η οποία είχε πάρει αναβολή στις 23 Νοεμβρίου 2022.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ