Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενίσχυση 140.000 ευρώ σε Ορφανοτροφείο, Γηροκομείο, ΚΑΠΗ και Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό

Οικονομική ενίσχυση
08 Φεβρουαρίου 2023 / 13:46

Το ποσό προέρχεται από την εκποίηση ενός εκ των δύο ακινήτων του κληροδοτήματος Ιωάννη Δραγωνέτη, που είχε δοθεί στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνολικό ποσό 140.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει από 35.000 ευρώ για κάθε ένα από τα επιλεγέντα ιδρύματα (Γηροκομείο-Πτωχοκομείο Κέρκυρας, ΚΑΠΗ Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Ορφανοτροφείο Κέρκυρας και ΣΥΚΟΙΠΑ για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας), αποφασίστηκε να χορηγηθεί για να στηρίξει τη λειτουργία τους.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, το ποσό αυτό προέρχεται από την εκποίηση ενός εκ των δύο ακινήτων του κληροδοτήματος Ιωάννη Δραγωνέτη, που είχε δοθεί στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Η απόφαση αποδοχής της κληρονομιάς του Ιωάννη Δραγωνέτη του Λαυρεντίου καθώς και η απόφαση εκποίησης των δύο ακινήτων (διαμερισμάτων) είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το 1989 επί θητείας κ. Ι. Κούρκουλου και το 1991 ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποδοχής.

Έκτοτε, η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει, μέχρι που πρόσφατα, στο πλαίσιο της προσπάθειας της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας έγιναν όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές ενέργειες.

Η Αντιδημαρχία Οικονομικών με το αρμόδιο Τμήμα Δημόσιας Περιουσίας του Δήμου, προχώρησαν μεθοδικά σε ενέργειες ελέγχου και τακτοποίησης των ακινήτων και το ένα εκ των δύο τέθηκε στην προβλεπόμενη δημοπρασία και εκποιήθηκε. 

Η διαδικασία για το δεύτερο ακίνητο ήταν άγονη και πολύ σύντομα πρόκειται να επαναληφθεί ώστε να εκπληρωθούν στο σύνολό τους οι σκοποί και η επιθυμία του διαθέτη.