Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναδείχθηκε ο μειοδότης του έργου για την παραλιακή της Γαρίτσας

Γαρίτσα
26 Ιανουαρίου 2023 / 18:39

Επόμενο στάδιο ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον μειοδότη του έργου που θα αναλάβει το πολύπαθο έργο της αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου της Γαρίτσας, εφόσον αυτή την φορά δεν υπάρξουν εμπόδια, ανέδειξε στην πρόσφατη συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το έργο κατακυρώθηκε, αυτή τη φορά σε διαφορετικό ανάδοχο από τον προηγούμενο που είχε αναδειχθεί με την προγενέστερη διαδικασία (σύναψη δημόσιας σύμβασης με απευθείας ανάθεση με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης εντάσσοντας το έργο στις περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, «Μπάλλος»).

Συγκεκριμένα το έργο για την αποκατάσταση του παραλιακού τοιχίου και πεζοδρομίου της παραλιακής Λεωφόρου της Γαρίτσας, από το εργοστάσιο του Δεσύλλα μέχρι τον Ανεμόμυλο κατακυρώθηκε στην εταιρεία «Β.ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ».

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι στον ανοιχτό διαγωνισμό που προκήρυξε στις 06-09-2022 η Οικονομική Επιτροπή μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, είχε προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος μεταξύ πέντε υποψηφίων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που αναδείχθηκε στην α' δημοπράτηση του έργου.

Ωστόσο μετά το αίτημα του δευτέρου μειοδότη που ζητούσε να αιτιολογηθεί η οικονομική προσφορά του πρώτου, καθώς και οι δυο προτάσεις για έκπτωση στο έργο που έχει αρχικό προϋπολογισμό 995.000 ευρώ, βρίσκονταν πολύ κοντά, δόθηκε δεκαήμερη προθεσμία, προκειμένου οι συγκεκριμένοι να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα.

Η διαδικασία που εκκρεμούσε από τον περασμένο Οκτώβριο τελικά ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού κατακυρώθηκε την Τρίτη 24-01-2023 στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη, θα ακολουθήσει ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εφόσον αυτή τη φορά δεν υπάρχει αρνητική απάντηση, το έργο που διάγει περιπετειώδη βίο, θα μπορέσει επιτέλους να συμβασιοποιηθεί για να ξεκινήσει η εκτέλεσή του. Υπενθυμίζεται ότι χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ και έχει χρόνο ολοκλήρωσης τους 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ