Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπολογιστής, προτζέκτορας και διαδίκτυο σε κάθε τάξη γυμνασίου, λυκείου και ΕΠΑΛ

ΓΥΜΝΑΣΙΑ
26 Ιανουαρίου 2023 / 08:51

Η «κλασική παράδοση» του μαθήματος έχει αναβαθμιστεί στα σχολεία του δήμου Κ. Κέρκυρας με τη βοήθεια της τεχνολογίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον πραγματοποιούνται πλέον τα μαθήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, όπου ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση τεχνολογικού εξοπλισμού σε κάθε τμήμα με την διδασκαλία να περνάει σε άλλο επίπεδο.

Με ηλεκτρονικό υπολογιστή, προτζέκτορα, ηχεία και internet έχει εξοπλιστεί πλέον κάθε τάξη στα 21 γυμνάσια και λύκεια του δήμου, τα οποία έχουν γυρίσει «σελίδα» στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το εγχείρημα ξεκίνησε πέρσι με πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κ. Κέρκυρας, με στόχο η «κλασική παράδοση» του μαθήματος να αναβαθμιστεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας.




«Οι ψηφιακές εφαρμογές έρχονται στην κανονική τάξη στη σχολική πραγματικότητα. Η εγκατάσταση του εξοπλισμού ξεκίνησε πέρσι από τα περιφερειακά σχολεία και μετά συνεχίστηκε σε αυτά που είναι εντός της πόλης και τώρα ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση στα ΕΠΑΛ», ανέφερε στην «Ε» ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κ. Κέρκυρας  Κώστας Κωστάλης.

Σύγχρονο και φιλικό μάθημα

Η διδασκαλία πλέον έχει γίνει πιο σύγχρονη και φιλική για τους μαθητές,  καθώς οι εκπαιδευτικοί, παράλληλα με την προφορική παράδοση του μαθήματος μπορούν να προβάλλουν φωτογραφίες, βίντεο, παρουσιάσεις κ.α.

«Ο τεχνολογικός εξοπλισμός σε συνδυασμό με την ύπαρξη διαδικτύου δίνει πρόσβαση στους καθηγητές και μαθητές σε ψηφιακές εφαρμογές και web εργαλεία, τα οποία μπορούν να διαμορφώσουν ένα πιο σύγχρονο και φιλικό προς τον μαθητή μάθημα», επισήμανε ο κ. Κωστάλης.

Η προσπάθεια πάντως που έχει γίνει, έχει «αγκαλιαστεί» από τους μαθητές που συμμετέχουν όχι μόνο πιο ενεργά κατά την ώρα του μαθήματος αλλά νιώθουν και υπεύθυνοι για τον εξοπλισμό που έχουν στις τάξεις τους.


 
Στα δημοτικά

Αντίστοιχος εξοπλισμός υπάρχει ήδη στα δημοτικά σχολεία, όπως ανέφερε στην «Ε» ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Σπύρος Σουρτζίνος. Όπως είπε, ακόμη κι αν στην περίπτωση που κάποια τάξη σχολείου δεν διαθέτει, μπορεί ο διευθυντής να απευθυνθεί στη Σχολική Επιτροπή για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Παράλληλα η Σχολική Επιτροπή έχει προβεί σε διαγωνισμούς προμήθειας βιντεοπροβολέων και Η/Υ, προκειμένου να αντικατασταθούν οι παλιοί.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ