Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αφαιρέθηκαν τα περισσότερα ξερά και επικίνδυνα δένδρα από το Άλσος της Γαρίτσας-Ανεμόμυλου

Άλσος Γαρίτσας
24 Ιανουαρίου 2023 / 10:52

Οι κοπές πραγματοποιήθηκαν μετά από την κοινή αυτοψία που πραγματοποίησαν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Θεοχάρης Γιώτης μαζί με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας Αλέκο Βέργη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί από τα συνεργεία του Δήμου Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων οι περισσότερες κοπές των ξερών και επικίνδυνων δένδρων από το Άλσος της Γαρίτσας – Ανεμόμυλου.

Οι κοπές πραγματοποιήθηκαν μετά από την κοινή αυτοψία που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Θεοχάρης Γιώτης μαζί με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας Αλέκο Βέργη, παρουσία του γεωπόνου του Δήμου κ. Ζάραγκα, και του γεωπόνου του Συλλόγου, όπου και υπήρξε συμφωνία για τα δένδρα που έπρεπε να απομακρυνθούν.

Τα συνεργεία του δήμου έκοψαν πάνω από 20 ξερά και επικίνδυνα δένδρα που είχαν ήδη μαρκαριστεί, στο πλαίσιο της κοινής αυτοψίας. Μεταξύ αυτών αφαιρέθηκαν και 3 -4 δένδρα επί του πεζοδρομίου. Ωστόσο ο σχεδιασμός ειδικά γι’ αυτά θα απασχολήσει τη δημοτική αρχή το επόμενο χρονικό διάστημα, με την ίδια πάντως να είναι προσανατολισμένη στην εξομάλυνση των σχέσεων με τους κατοίκους μετά τις εντάσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Όπως τόνισε πάντως στην «Ε» ο κ. Βέργης,ο Σύλλογος δεν θα επιτρέψει να κοπούν υγιή δένδρα απλά και μόνο επειδή εμποδίζουν την εκτέλεση του έργου. «Συμφωνούμε να κοπούν τα ξερά και επικίνδυνα, σε καμία περίπτωση όμως δε θα αφήσουμε να κοπούν υγιή, επειδή εμποδίζουν το έργο της ανάπλασης», ανέφερε.

Κλαδέματα και ευπρεπισμοί

Οι παρεμβάσεις πάντως συνεχίζονται και σήμερα στο Άλσος, όπου πραγματοποιούνται εργασίες κλαδέματος σε δένδρα και ευπρεπισμοί θάμνων, παρουσία του κ. Γιώτη και του κ. Βέργη.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ