Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε κλίμα συγκίνησης έκοψαν την πίτα τους οι Πρόσκοποι της Κέρκυρας (photos)

Πρόσκοποι
23 Ιανουαρίου 2023 / 14:30

Τιμήθηκε ο Τώνης Παϊπέτης, εμπνευστής και πρωτεργάτης Ομάδας Κοινωνικής Συμπάστασης των Προσκόπων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Tην πρώτη τους μετα-covid βασιλόπιτα έκοψαν οι Πρόσκοποι της Κέρκυρας το μεσημέρι της Κυριακής.
Η εκδήλωση στο Προσκοπείο ήταν, ξανά μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ένα ευτυχές συναπάντημα παλιών και νέων προσκόπων αλλά και πολλών φίλων, ενδεικτικό των ισχυρών δεσμών που έχουν αναπτυχθεί με την κοινωνία στα 110 χρόνια ζωής του προσκοπισμού στην Κέρκυρα. 

Στην εκδήλωση έγινε μια ανασκόπηση των δύο χρόνων πανδημίας που πέρασαν, όπου ο προσκοπισμός δεν εγκατέλειψε τη δράση και την κοινωνική του προσφορά, πάντα μέσα στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων μέτρα που επέβαλαν οι εποχές.

Προβλήθηκε μια ενδιαφέρουσα σειρά από στιγμιότυπα αυτών των δράσεων αλλά και όλες οι περιστάσεις που οι πρόσκοποι έτειναν χέρι βοηθείας, σε στιγμές που δοκίμασαν τις ανθρώπινες αντοχές, όπως λ.χ. στις καταστροφές της θεομηνίας του Μπάλλου. 



Έντονη ήταν η συγκίνηση στα λόγια του Περιφερειακού Εφόρου Κώστα Καραμπάτσου ο οποίος αναφέρθηκε στη συγκρότηση της Ομάδας Κοινωνικής Συμπάστασης των Προσκόπων που μετράει ήδη τέσσερα ζωής. Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο Τώνης Παϊπέτης, απελθών πρόεδρος της ΕΚΣ ΠΕ Κέρκυρας, με δύο ευδόκιμες θητείες.



Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Στην εκδήλωση έδωσε το "παρών" πλήθος κόσμου, κάθως και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών: Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο Βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μανώλης Ορφανουδάκης,  οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Σκούπουρας, Χάρης Γιώτης, Μίμης Κατέχης, ο Εντεταλμένος Δημοτικος Σύμβουλος Βασίλης Μελίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ Σπύρος Ζερβόπουλος, ο Διοικητής του 1ου Πυροβεστικού Σταθμού Κέρκυρας Νίκος Αυλωνίτης και πολλοί άλλοι. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ