Στο πλευρό των Προσκόπων οι «Φίλοι του Βίδο»
«Ο μόνος φύλακας του νησιού είναι οι πρόσκοποι» — Αυστηρή κριτική στο Δήμο για την εγκατάλειψη και τη διακοπή ρεύματος στο κατασκηνωτικό κέντρο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή συμπαράστασης απέστειλε ο Σύλλογος "Φίλοι του Βίδο" προς την Εφορία των Προσκόπων μετά το ατυχές περιστατικό στο κατασκηνωτικό κέντρο που θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση της λειτουργίας των προσκοπικών κατασκηνώσεων στο νησί.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΒΙΔΟ
«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΔΟ»
Κέρκυρα, 23/7/2026
Προς την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κέρκυρας
Το ΔΣ του Συλλόγου Προστασίας και Ανάδειξης του Βίδο «Φίλοι του Βίδο» συμπαραστέκεται στην Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κέρκυρας και την προσπάθειά της να συνεχίσει να λειτουργεί το Προσκοπικό Κέντρο στο Βίδο. Η άμεση παρέμβασή σας σε ένα μικρό γεγονός διαρροής δείχνει ότι ο σχεδιασμός και η ετοιμότητά σας είναι άψογη παρά την εγκατάλειψη του Βίδο από το Δήμο.
Για χρόνια θεωρούμε ότι η παρουσία σας στο νησί είναι πολύτιμη και βοηθά στον ευπρεπισμό, την καθαριότητα και την ασφάλεια του Βίδο. Για δεκαετίες με τις δράσεις σας έχουν γνωρίσει χιλιάδες παιδιά αυτό το στολίδι της Κέρκυρας.
Όταν δομές όπως οι κατασκηνώσεις και η δημιουργική απασχόληση καταργούνται, όταν η συγκοινωνία έχει αφεθεί μόνο στο σχεδιασμό ενός ιδιώτη, όταν έχουν εγκαταλειφθεί όλες οι παραλίες ενώ εστιατόριο και κυλικείο παραμένουν κλειστά, όταν ο δήμος αρνείται να ανοίξει τις τουαλέτες για τους επισκέπτες, όταν για μια αντλία που αρνείται να επισκευάσει ο Δήμος δεν λειτουργεί το σύστημα πυρασφάλειας, όταν δεν υπάρχει ούτε ένας φύλακας από το Δήμο, όταν και ο τελευταίος επισκέπτης φεύγει από το Βίδο στις 17:15, τότε ο μόνος φύλακας του Βίδο είναι οι πρόσκοποι.
Αυτοί που καιρό τώρα αδιαφορούν για το Βίδο βρήκαν το χρόνο να έρθουν ΑΜΕΣΩΣ να κόψουν το ρεύμα από τα παιδιά της Κέρκυρας, να διώξουν τους φύλακες του Βίδο.
Κύριε Περιφερειακέ Έφορε Διαβάτη Τάσο,
Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε προσπάθειά σας να λυθούν τα προβλήματα και να ηλεκτροδοτηθεί και να λειτουργήσει πάλι η κατασκήνωσή σας στο Βίδο. Είμαστε μαζί σας σε ότι μας χρειαστείτε.
Ο Πρόεδρος Ραιδεστινός Γιώργος
Ο Γραμματέας Μουρούζης Παναγιώτης
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ
Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.

