Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σωτηρία για τους 19 εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» της Κέρκυρας

Βοήθεια στο Σπίτι
18 Ιανουαρίου 2023 / 12:12

Η τροπολογία Βορίδη που έγινε δεκτή ομόφωνα καλύπτει όλους όσοι κινδύνευσαν να χάσουν την εργασία τους και στους τρεις δήμους του νησιού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανάσα ανακούφισης πήραν οι 19 εργαζόμενοι του "Βοήθεια στο Σπίτι" της Κέρκυρας που κινδύνευσαν να χάσουν τη δουλειά τους, καθώς επιτυγχάνεται η μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων του προγράμματος, με την τροπολογία Βορίδη στο νομοσχέδιο «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα» που ψηφίστηκε χθες το βράδυ.

Όπως ανέφερε στην "Ε" η Έφη Βλάχου, εκπρόσωπος των εργαζομένων της Κέρκυρας, η τροπολογία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους της Κέρκυρας που είχαν μείνει στον "αέρα" και αποτελεί μια πολύ ευχαρίστη εξέλιξη ενώ πλέον αναμένονται μόνον τα διαδικαστικά για την ολοκλήρωση της πρόσληψής τους. 

Πρόκειται για 8 εργαζόμενους στο πρόγραμμα στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, 4 στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας και 7 στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις τους κινδύνευσαν μετά το "μπλόκο" που έβαλε το ΣτΕ στην επαναπρόσληψή τους ακυρώνοντας την «4Κ/2020/13.5.2020 προκήρυξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)», μέρος της οποίας  προέβλεπε πως  η ειδική εμπειρία θα λαμβάνεται υπόψη ως προς το σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων, δηλαδή ως προς τις θέσεις για τις οποίες η εμπειρία αποτελεί βαθμολογούμενο κριτήριο.

Πάνω από 500 ωφελούμενοι

Εκτός από την απώλεια εισοδήματος των ιδίων, η απομάκρυνση 19 ατόμων θα δημιουργούσε σοβαρή δυσλειτουργία του προγράμματος που εξυπηρετεί πάνω από 500 ωφελούμενους που δεν διαθέτουν υποστηρικτικό περιβάλλον. 

Παρέμβαση για τους τη διατήρηση των θέσεων εργασίας είχε γίνει και από την ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Εσωτερικών, οπότε το ζήτημα λύθηκε με την τροπολογία που έγινε δεκτή από όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου.  

Η τροπολογία

Η τροπολογία προβλέπει πως με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κατανέμονται οι 2.909  θέσεις εργασίας τακτικού προσωπικού της Πανεπιστημιακής, της Τεχνολογικής, της  Δευτεροβάθμιας και της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στους ΟΤΑ. 

Οι υποψήφιοι 

Οι υποψήφιοι που είχαν υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για τη συμμετοχή στη διαδικασία και περιλαμβάνονταν στους πίνακες κατάταξης της προκήρυξης και όχι στους οριστικούς πίνακες διοριστέων, προσλαμβάνονται σε προσωποπαγείς θέσεις του τακτικού προσωπικού των οικείων δήμων και του ίδιου κλάδου και ειδικότητας  αντίστοιχης με τη θέση για την οποία υπέβαλαν αίτηση, με ταυτόχρονη όμως δέσμευση της κενής οργανικής θέσης της ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας και ανεξαρτήτου  κλάδου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ