Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης για τα καρνάγια κατά τη μεταβατική περίοδο

ΟΛΚΕ
16 Ιανουαρίου 2023 / 18:07

Συνάντηση Γκίκα και Ζερβόπουλου με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συντήρησης σκαφών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σπύρο Ζερβόπουλο είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, στην οποία συμμετείχαν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα επισκευής και συντήρησης σκαφών – καρνάγια.

Κατά την συνάντηση, ο κ. Ζερβόπουλος παρουσίασε το σχέδιο του ΟΛΚΕ για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής που επεκτείνεται από τα καρνάγια έως το εμπορικό και το οποίο συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία της μαρίνας Mega Yacht και την νέα θέση για τα καρνάγια.

Επιπλέον, εξετάστηκαν προτάσεις για την μεταβατική περίοδο έως την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την παραχώρηση του χώρου στον ΟΛΚΕ, την εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία σύγχρονου χώρου για τα καρνάγια και την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων. 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με πρωτοβουλία του ΟΛΚΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα καρνάγια. Σκοπός όλων μας είναι η εύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης για την μεταβατική περίοδο, έως ότου γίνει δυνατή η μεταφορά των καρνάγιων στην νέα θέση που προβλέπει ο σχεδιασμός του ΟΛΚΕ.

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους παρευρισκόμενους ότι το σχέδιο της Κυβέρνησής μας προβλέπει τη δημιουργία πέντε νέων μαρίνων, ώστε η Κέρκυρα να καταστεί Κέντρο Θαλάσσιου Τουρισμού της ΝΑ Μεσογείου. Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο υλοποιείται σταδιακά βάσει του προγραμματισμού και εντός χρονοδιαγράμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο αποτελεί κοινό τόπο, αλλά και επιθυμία, η Κέρκυρα να διαθέτει ένα σύγχρονο επισκευαστικό κέντρο σκαφών, καθώς τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των σκαφών που θα προσεγγίζουν το νησί μας, θα αυξηθεί σημαντικά. Για αυτό τον λόγο είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε την προσπάθεια του ΟΛΚΕ για τη δρομολόγηση των απαραίτητων γραφειοκρατικών και πρακτικών διαδικασιών.

Θεωρώ ότι με πνεύμα συνεννόησης και σύνθεσης, το εγχείρημα θα ευοδωθεί με επιτυχία. Πρόκειται εξάλλου για μέρος του μεγάλου έργου δημιουργίας μαρίνας Mega Yacht, το οποίο θα δώσει πνοή στην Κέρκυρα. Σημειώνεται ότι σε λίγες εβδομάδες ολοκληρώνεται η β΄ φάση του διαγωνισμού και θα υπάρχει ανάδοχος του έργου.»