Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπύρος Κροκίδης: «Απαράδεκτες οι εικόνες μεταφοράς ασθενούς σε καρότσα αγροτικού»

Σπύρος Κροκίδης
16 Ιανουαρίου 2023 / 14:39

«Οργή και λύπη» από τον πολιτευτή της ΝΔ Σπύρο Κροκίδη - «Πρέπει να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του ΕΚΑΒ για ενίσχυση του προσωπικού»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο και γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας, για την μεταφορά τραυματισμένου νεαρού ποδοσφαιριστή σε καρότσα αγροτικού στο Κ.Υ Λευκίμμης,  ο κύριος Σπύρος Κροκίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Με ανάμεικτα συναισθήματα οργής και λύπης ενημερώθηκα για το περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο, όταν σοβαρά τραυματισμένος νεαρός ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε με καρότσα αγροτικού οχήματος στο Κ.Υ της Λευκίμμης.

Το περιστατικό γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης του σταθμού Νότιας Κέρκυρας που, ειρήσθω εν παρόδω, το Σάββατο 14-1-2023 δεν διέθετε πλήρωμα σε βάρδια και θα έπρεπε να έρθει ασθενοφόρο από την πόλη της Κέρκυρας,  με κίνδυνο να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την υγεία του νεαρού ποδοσφαιριστή.

Για μια ακόμα φορά τάσσομαι υπέρ της ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων για:

1)      Της ενίσχυσης  του προσωπικού της υπηρεσίας του ΕΚΑΒ στη Κέρκυρα, με την πρόσληψη τουλάχιστον 10 ακόμα εργαζομένων και επίσης με την πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού εργαζομένων για να λειτουργήσει και ο σταθμός του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Κέρκυρα, όπως να  λειτουργεί επαρκώς και ο σταθμός στη Νότια Κέρκυρα.

2)      Να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα οχήματα, αφού πλέον τα ήδη υπάρχοντα είναι πεπαλαιωμένα και δεν επαρκούν. Ήδη τρέχει διαγωνισμός μέσω της κεντρικής διοίκησης του ΕΚΑΒ για την προμήθεια 19 ασθενοφόρων για όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

3)      Θεωρώ επιβεβλημένο να ικανοποιηθεί το αίτημα του σωματείου των εργαζομένων για να αλλάξει θέση ο σταθμός του ΕΚΑΒ στην πόλη της Κέρκυρας και να επιλεγεί άλλη θέση επιχειρησιακά κατάλληλη και λειτουργικά επαρκής.

4)      Να επιστραφεί στη Κέρκυρα το τηλεφωνικό ασυρματικό κέντρο και να γίνεται η διαχείριση του εδώ με το κατάλληλο προσωπικό.

5)      Και τέλος, να προσληφθεί ιατρός στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ της Κέρκυρας, όπως συμβαίνει σε άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες.