Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μέχρι τις 30/1 οι αιτήσεις επαναπρόσληψης των ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΠΕΛΑΗΣ
16 Ιανουαρίου 2023 / 12:03

Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής για την κατοχύρωση της εργασίας τους την επόμενη χρονιά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου θα μπορούν οι εργαζόμενοι στα εποχιακά επαγγέλματα του τουρισμού να καταθέτουν τις αιτήσεις επαναπρόσληψή τους για την κατοχύρωση της εργασίας τους την επόμενη χρονιά.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας Σταμάτης Πελάης, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα τουριστικά καταλύματα, καθώς και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί είτε στο Εργατικό Κέντρο είτε στα γραφεία του Συνδικάτου στη Λευκίμμη για όσους διαμένουν στο νότιο τμήμα του νησιού.
 
Τα γραφεία στο Εργατικό Κέντρο θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 9 π.μ.  μέχρι τις 2 μ.μ. και τις απογευματινές ώρες  από τις 5 μ.μ.- 8 μ.μ. Στις Ριγγλάδες Λευκίμμης η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται καθημερινά από τις 6 μ.μ. – 8 μ.μ..
 
Τι εξασφαλίζεται

Σύμφωνα με τον κ. Πελάη, η αίτηση επαναπρόσληψης κατοχυρώνει όχι μόνο την εργασία αλλά τα δικαιώματα στη συλλογική σύμβαση, στην αποζημίωση, στη διατήρησης της ίδιας θέσης εργασίας  και όσα έχουν κατοχυρωθεί το προηγούμενο διάστημα.
 
Όπως διευκρίνισε, η καταβολή αποζημίωσης προϋποθέτει τη συμπλήρωση ενός έτους εργασίας στην ίδια επιχείρηση.
 
Στην Κέρκυρα οι εργαζόμενοι των ανωτέρω κλάδων ανέρχονται περίπου στους 7.500, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία, οι 6.000 δηλαδή είναι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Ερωτηθείς ο κ. Πελάης διευκρίνισε ότι κάθε χρόνο υποβάλλουν αίτηση επαναπρόσληψης 2.000 άτομα, αριθμός ο οποίος έχει αυξηθεί συγκριτικά με 20 χρόνια πριν που οι αιτήσεις ανέρχονταν μόλις σε 100.