Τετάρτη 06.12.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τις αντιπλημμυρικές εργασίες στις Αλυκές Ποταμού επισκέφθηκε η Μερόπη Υδραίου

Υδραίου
09 Ιανουαρίου 2023 / 17:27

Τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Αλυκές Ποταμού και συγκεκριμένα επί της οδού Σπύρου Περουλάκη ήταν μόνιμο φαινόμενο κατά το παρελθόν

Τα αντιπλημυρικά έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή Αλυκές Ποταμού επισκέφθηκε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  Μερόπη Υδραίου, που έχουν σκοπό να θωρακίσουν την περιοχή ενάντια στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Αλυκές Ποταμού και συγκεκριμένα επί της οδού Σπύρου Περουλάκη ήταν μόνιμο φαινόμενο κατά το παρελθόν. Οι εικόνες αυτές δεν θα επαναληφθούν αφού η δημοτική αρχή προχωρά στην υλοποίηση ενός σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή.

Παράλληλα, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων προχωρά και σε ασφαλτόστρωση στο υπόλοιπο τμήμα της οδού Σπ. Περουλάκη ενώ σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση του συνόλου του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου επισκέφθηκε το έργο προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του και σε δήλωση της αναφέρει: «Έχουμε επιλέξει να μιλάμε μόνο με έργα. Έργα που θωρακίζουν το νησί μας από πλημμυρικά φαινόμενα. Έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Οι κάτοικοι της περιοχής στον Ποταμό αντιμετώπιζαν διαρκή πλημμυρικά φαινόμενα. Τα πράγματα όμως αλλάζουν. Είμαστε εδώ για να επιλύουμε προβλήματα, για να υλοποιούμε έργα. Το έργο αυτό που αφορά εκτός