Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: «Κατέπεσε το αφήγημα του «μεμψίμοιρου» Δημάρχου Πουλημένου και για τη ΔΕΥΑΚ»

ΥΔΡΑΙΟΥ
19 Ιουνίου 2024 / 13:24

"Στην Κέρκυρα αξίζει διεκδίκηση, αποφασιστικότητα, δύναμη και πυγμή  στα αιτήματα για χρηματοδοτήσεις, για έργα, για υποδομές"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΜΕΡΟΠΗ ΥΔΡΑΙΟΥ). Οι αριθμοί και τα στοιχεία δεν λένε ποτέ ψέματα αντίθετα με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία που έχουν τέκνο τους το ψέμα και την συκοφαντία. Λοιπόν, για να κάνουμε πραγματικό ταμείο:

-25,5 εκατ. Έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης στη θητεία μας που διήρκεσε δυστυχώς, 2, 5 χρόνια και όχι 4, λόγω covid-19 συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας μιας ενιαίας επιχείρησης ύδρευσης με τρεις Δήμους.

  • 35 έργα ύδρευσης:
    • στο Δήμο κεντρικής Κέρκυρας ( Ύψος, Μπαρμπάτι, Παλαιοχώραφα-Θρούμπες, Άφρα, όλη η Δ.Ε. Παρελίων, Ιάσωνος& Σωσιπάτρου, Σεβαστιανού, Κανόνι, Γαρίτσα, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Σολάρι, Αλυκές Ποταμού, Ερείκουσα, Δ.Ε. Αχιλλείων, Γαστούρι, Πέλεκα, Βάτο, Πέραμα, Οθωνοί, κρουνοί στην Παλιά Πόλη), έργα ψηφιακής τεχνολογίας για παρακολούθηση περιφερειακών & κεντρικών δεξαμενών, ψηφιακά υδρόμετρα, σύστημα  παρακολούθησης ποιότητας νερού, τοπογράφηση με ΕΓΣΑ υδρομέτρων, μελέτη αντιπλημμυρικών Κωτσέλα. κ.α.-
    • στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας: ερευνητικές γεωτρήσεις στη Δ.Ε. Θιναλίων, Δ.Ε. Κασσωπαίων, Δ.Ε.Αγ. Γεωργίου,αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων,  δίκτυο Ζυγός-Νησάκι, κεντρικός αγωγός Αχαράβης- Αγ. Παντελεήμονος, Κασσιώπη, Δ.Ε. Εσπερίων, Μαρμάρι, Καρουσάδες- Γυαλός,Αρμενάδες κ.α.
    • στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας, αντικατάσταση δικτύου Μελιτειέων, δίκτυο Αγ. Γεωργίου Αργυράδων, γεώτρηση Παυλιάνα, συντήρηση αντλιοστασίου Νεοχωράκι κ.α.
  • και 14 έργα αποχέτευσης: μεταξύ των οποίων αναβάθμιση και επέκταση βιολογικού Πόλης (χρηματοδότηση από την προηγούμενη περίοδο, συμβασιοποίηση & υλοποίηση επί θητείας μας), κατασκευή αποχέτευσης-βιολογικού Κάτω Κορακιάνας- Αγ. Μάρκου - Ύψου 10.864.577,40 ευρώ, αποχέτευση-βιολογικός Κυνοπιαστών 6.190.000,00 ευρώ και τα δυο έργα  κόστους 17 εκατ. Ευρω από το  Ταμείο Ανάκαμψης, μελέτη και υποβολή πρότασης για ανανέωση αντλιοστασίων Πόλης, για την αποχέτευση Ρόδας, αντικατάσταση τμημάτων αγωγού βιολογικού Λευκίμμης, ανανέωση βιολογικού Πέλεκα, βελτίωση αντλιοστασίου Αγ. Μάρκου, έργα ανανέωσης βιολογικού Αγ. Μάρκου, αντικατ. αποχέτευσης οδού Αλ. Δαρρή, βελτιώσεις αποχετευτικών Πόλης, αντικατ. & βελτίωση δικτύου αποχέτευσης  Σιδαρίου- Περουλάδων,, επισκευή αντλ/σιου κ αποχέτευσης Μεσογγής, αντικ/ση αγωγού μεταφοράς λυμάτων ΒΙΟΚΑ Λευκίμμης, καθαρισμοί φρεατίων σε όλη την Πόλη π.χ. Γαρίτσα- Ανεμόμυλος, Σπηλιά, Λιμάνι κ.α.
  • Συνολικά 61.000μέτρα αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης σε όλο το νησί και στους τρεις Δήμους της Κέρκυρας.
  • 12.000 βλάβες που αντιμετωπίστηκαν στο πεδίο για να αμβλύνουμε τις απώλειες νερού ΧΩΡΙΣ καθημερινές ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ στους πολίτες όπως συμβαίνει τώρα επί 70 και πλέον ημέρες.
  • 13 γεωτρήσεις, 7 αντίστροφες οσμώσεις σε όλο το Δήμο για πόσιμο νερό και πρόγραμμα ΕΣΠΑ για 3.000 ψηφιακά υδρόμετρα, ηλεκτρονική παρακολούθηση δεξαμενών και γεωτρήσεων και παρακολούθηση ποιότητας νερού (safewater).

ΔΗΘΕΝ ΟΦΕΙΛΕΣ

Οι οφειλές στις οποίες στρεβλά και συκοφαντικά αναφέρονται οι κύριοι της πλειοψηφίας δεν αφορούν δική μας θητεία, αλλά αφορούν έργα ΕΣΠΑ πρώην Καποδιστριακών Δήμων(Βόρεια Κέρκυρα αλλά και πρώην Δήμου Φαιάκων)που απεντάχτηκαν καθώς και μεγάλα ποσά που κατέβαλε ο Δήμος για λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ, από το 2012 μέχρι και το 2018 για να καλύψει το κόστος ΔΕΗ. Επίσης ένα δάνειο του Ταμείου Παρακαταθηκών και δανείων. Επίσης, το διαθέσιμο ταμειακό υπόλοιπο που αφήσαμε στις 31/12/2023 ήταν της τάξης του 1 εκατομμυρίου 300 χιλιάδων ευρώ. Το μόνο που υπερέβη τις οικονομικές δυνατότητες της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ στη θητεία μας, ήταν το υπερβολικά αυξημένο ενεργειακό κόστος (αύξηση 102%) το οποίο αφορούσε όλες τις ΔΕΥΑ της  χώρας και  γι αυτό διεκδικείται από τα θεσμικά μας όργανα κυβερνητική παρέμβαση και εξυγίανση με ευνοϊκούς όρους και χαμηλή τιμολόγηση προς τις επιχειρήσεις αυτές που ασκούν κοινωνική πολιτική με το δημόσιο αγαθό που είναι το νερό και έτσι πρέπει να παραμείνει.

Ντροπή, λοιπόν, για να έχουν άλλοθι για την απραξία και αναποτελεσματικότητά τους και για να μη μπαίνουν στον κόπο οποιασδήποτε διεκδίκησης να βουλιάζουν την Κέρκυρα στην κακομοιριά και τη μιζέρια και να κόβουν το νερό κάθε μέρα επί τόσο μεγάλο διάστημα στους δημότες και επισκέπτες μας!

Δεν δικαιούται να δηλώνει άγνοια ή έκπληξη ο κ Δήμαρχος. Πολλά πρόσωπα του ψηφοδελτίου του και των εκλεγμένων συμβούλων του, ακόμα και ο Πρόεδρος της Επιχείρησης τον οποίο όρισε, είναι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ επί δεκαετίες, οι οποίοι τώρα, βέβαια, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητα του αιρετού «δραπετεύσαν» σε άλλο φορέα για να μη δουλεύουν πλέον στην επιχείρηση που τόσο νοιάζονται και αγωνιούν για αυτήν. Όπως άλλωστε και ο «φυγόπονος» Δήμαρχος που για μια τόσο σοβαρή υπόθεση όπως το νερό και η αποχέτευση των δημοτών, που έχει να κάνει με την υγεία μας, τον τουρισμό και την οικονομία του τόπου μας, δεν αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης. Αντιθέτως, αναθέτει τα καθήκοντα αυτά σε πρόσωπο που επί 30 χρόνια δεν τα κατάφερε από θέσεις ευθύνης που είχε και από τις οποίες, μάλιστα, ο ίδιος δηλώνοντας αδυναμία  παραιτήθηκε πολλές φορές στο παρελθόν!  Επομένως πώς από το ίδιο πρόσωπο περιμένει να φέρει διαφορετικά αποτελέσματα, όταν μάλιστα τα πράγματα πλέον χρειάζονται μια πιο σύγχρονη και τεχνοκρατική προσέγγιση με στελέχη που διαθέτουν επιστημονική κατάρτιση και γνώσεις για το αντικείμενο και όχι με ‘πρακτικούς’ ή ‘υμετέρους’ σε καίρια πόστα;; Άξιο απορίας, όπως και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος αξιώνει, από την πολύπαθη επιχείρηση που δεν έχει χρήματα κατά τα άλλα, μέσω αγωγής που έχει ασκήσει πάνω από (100.000ευρω), δηλαδή ‘Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει’ και περιμένει την «κατάλληλη» στιγμή για να τα λάβει.

Η διαφορά τεχνοκρατικής, πρακτικής και ηθικής αντιμετώπισης των πραγμάτων είναι στην κρίση των πολιτών που ήδη βλέπουν, άλλωστε, η καθημερινότητά τους να έχει γίνει πολύ δύσκολη, να υποβαθμίζεται η ποιότητα  ζωής τους  και να μένουν χωρίς νερό!

Ποτέ δεν απάντησε ο κ. Δήμαρχος ή ο κ. Πρόεδρος της Επιχείρησης για ποιό λόγο από τα μέσα Απρίλη για πρώτη φορά στα χρονικά κόβεται καθημερινά το νερό με τεράστιες συνέπειες στην καθημερινότητα, την υγιεινή, την ψυχική υγεία, τον τουρισμό, την ευημερία όλων μας. Μόνο μεμψίμοιρα αφηγήματα, ισοπέδωση των πάντων και υποτίμηση του έργου των προηγουμένων για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!

Η Κέρκυρα δεν είναι μίζερη σαν την ψυχολογία, τη στάση και την πολιτική σας.

Στην Κέρκυρα αξίζει διεκδίκηση, αποφασιστικότητα, δύναμη και πυγμή  στα αιτήματα για χρηματοδοτήσεις, για έργα, για υποδομές.

Προχωρήστε, σηκώστε τα μανίκια για να δουλέψετε και διεκδικείστε για την Κέρκυρα. Σταματήστε να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση γιατί καταντάτε φαιδροί και αναξιόπιστοι για τους δημότες που σας έδωσαν εντολή να Διοικήσετε.

Εκτός εάν τώρα που προσγειωθήκατε στην πραγματικότητα και πέρασε ο προεκλογικός κ’ μετεκλογικός οίστρος, αντιληφθήκατε πόσο βαριά είναι η ευθύνη που αναλάβατε και μάλλον οι ώμοι σας δεν βαστούν να τη σηκώσουν.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ