Κλείνει σήμερα το βράδυ το Αεροδρόμιο Κέρκυρας λόγω εργασιών

Κλείνει σήμερα το βράδυ το Αεροδρόμιο Κέρκυρας λόγω εργασιών

Aπό 10 έως και 24 Ιανουαρίου & από 8 έως και 22 Φεβρουαρίου 2023 θα σταματήσουν οι πτήσεις- θα πραγματοποιούνται, εφ΄ όσον απαιτηθεί, μόνο αεροδιακομιδές από ασθενοφόρα ελικόπτερα

09
Ιανουαρίου / 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόνον αεροδιακομιδές θα πραγματοποιούνται από σήμερα το βράδυ και 15 ημέρες στο αεροδρόμιο Κέρκυρας, καθώς οι αεροδιάδρομοι κλείνουν στις 22:00 για όλες τις υπόλοιπες πτήσεις  από τις 10 σήμερα το βράδυ,  λόγω εργασιών αναμόρφωσης και ανακατασκευής του διαδρόμου του αεροδρομίουΣύμφωνα με την ανακοίνωση της Fraport Greece για την περίοδο από 10 έως και 24 Ιανουαρίου και & 8 έως και 22 Φεβρουαρίου 2023, θα ανασταλεί η λειτουργία του διαδρόμου. Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω περιόδων, θα πραγματοποιούνται, εφ' όσον απαιτηθεί, μόνο αεροδιακομιδές από ασθενοφόρα ελικόπτερα, ενώ όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου, θα λειτουργούν κανονικά, για το ενδιαφερόμενο κοινό.

Η είδηση του κλεισίματος του αεροδρομίου που έγινε γνωστή πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και από δημοτικούς συμβούλους, καθώς δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα στις ανάγκες μετακίνησεις των μονίμων κατοίκων. Όπως απάντησε η διαχειρίστρια εταιρεία, «η διακοπή της λειτουργίας του διαδρόμου είναι απολύτως απαραίτητη, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου, της φυσιολογίας του εδάφους και του περιβάλλοντα χώρου. Παρ’ όλα αυτά και βάσει σχεδιασμού, τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αποτελούν τη μικρότερη δυνατή περίοδο που μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία του».