Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρεις γιατρούς μείον μετρά το νοσοκομείο Κέρκυρας στην «αυγή» του νέου έτους

Νοσοκομείο Κέρκυρας
04 Ιανουαρίου 2023 / 14:41

Έρχονται και νέες αποχωρήσεις γιατρών. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης του νέου μόνιμου Παθολόγου. 15 γιατροί παραιτήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα με την ΕΓΕΣΥΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ποδαρικό» με νέες αποχωρήσεις γιατρών έκανε το 2023 στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου συνεχίζεται η ακατάσχετη «αιμορραγία» στο ιατρικό προσωπικό. Από 01-01-2023 εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος βρίσκονται ακόμη τρεις γιατροί, ενώ σύμφωνα με την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ) το τελευταίο εξάμηνο αποχώρησαν συνολικά 15 γιατροί, οι περισσότεροι εκ των οποίων είτε παραιτήθηκαν είτε δεν θέλησαν να ανανεώσουν τη σύμβασή τους. Στη λίστα των γιατρών που έχουν αποχωρήσει προστέθηκαν με την έλευση του νέους έτους ο ακτινόλογος κ. Καρύδης, ο οποίος δεν ανανέωσε τη σύμβασή του που έληξε στις 31-12-2022, ο γυναικολόγος κ. Θώδος που βγήκε στη σύνταξη και ο επικουρικός ψυχίατρος Πέτρος Αργίτης, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, δεν κλήθηκε καν να υπογράψει την ανανέωση της σύμβασής του.

Ρουμπάτης για Αργίτη

Μιλώντας στην «Ε» πάντως ο διοικητής του ΓΝΚ Λεωνίδας Ρουμπάτης τόνισε ότι στις δυο προκηρύξεις που έλαβαν χώρα επί θητείας του, για θέση μόνιμου ψυχιάτρου ο κ. Αργίτης δεν δήλωσε την Κέρκυρα αλλά άλλο νοσοκομείο για να εργαστεί. «Οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών έληξαν στις 31-12-2022. Όσοι επέλεξαν την Κέρκυρα ανανέωσαν τη σύμβασή τους. Από τη στιγμή που δήλωσε ο κ. Αργίτης να εργαστεί σε άλλο νοσοκομείο δεν έγινε η ανανέωση» δήλωσε ο κ. Ρουμπάτης.

Σημειώνεται η θητεία του Διοικητή λήγει στα τέλη του τρέχοντος μήνα και απομένει να φανεί αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα την ανανεώσει ή θα τοποθετήσει νέο πρόσωπο στη θέση του.

Η απάντηση του Π. Αργίτη

Σχολιάζοντας ωστόσο τους ισχυρισμούς του κ. Ρουμπάτη ,ο κ. Αργίτης διευκρίνισε ότι η θέση του μόνιμου ψυχιάτρου προκηρύχθηκε μια φορά και ότι όντως δεν κατέθεσε την αίτησή του για την Κέρκυρα αλλά για την Κρήτη. «Καλύτερα ο κ. Ρουμπάτης να μάθει τις θέσεις τις οποίες προκηρύσσει. Ήθελα να συζητήσω μαζί του το πλάνο που έχει για την Ψυχιατρική Κλινική. Η θέση του μόνιμου γιατρού δεν έχει σχέση με την ανανέωση της σύμβασης. Ο κ. Ρουμπάτης εγκαλείται για την αδιαφορία που έχει για την Ψυχιατρική Κλινική», ανέφερε ο ίδιος.

Έρχονται νέες αποχωρήσεις

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ τις επόμενες ημέρες, επίκειται η αποχώρηση και ενός αναισθησιολόγου με ορατό πλέον τον κίνδυνο ακόμα και για τα έκτακτα χειρουργεία. Παράλληλα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης εντοπίζονται και στο Ακτινολογικό που πνέει τα λοίσθια με 2 ακτινολόγους από 7 που είχε και με πολλές λειτουργίες σε αναστολή, όπως επισημαίνει η ΕΓΕΣΥΚ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Ε» ο ένας εκ των δυο γιατρών που έχουν απομείνει αναμένεται να αποχωρήσει εντός του έτους, λόγω συνταξιοδότησης. Στο «κόκκινο» βρίσκεται και η Καρδιολογική Κλινική που έχει μείνει με τρεις καρδιολόγους από πέντε που είχε στην πανδημία, όπως και η Παθολογική που απέμεινε με δυο γιατρούς από πέντε.

Σύμφωνα πάντως με τον βουλευτή ΝΔ Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα η συγκεκριμένη Κλινική αναμένεται να ενισχυθεί άμεσα με έναν νέο μόνιμο παθολόγο, καθώς όπως ενημερώθηκε από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μ. Γκάγκα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης του στο νοσοκομείο.

Θύελλα αντιδράσεων

Η απομάκρυνση του Πέτρου Αργίτη πάντως προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών Κέρκυρας Αλ. Αυλωνίτη από το ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρη Μπιάγκη από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, εφτά δημοτικών παρατάξεων (ΕΚΚΙΝΗΣΗ – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Κέρκυρα, ΚΕΡΚΥΡΑ 180 μοίρες, ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ, Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΨΗΛΑ , ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν. (Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο), ΤΡΑΒΕΡΣΟ ΑΝΑΠΟΔΟ –ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΟΡΙΑ, ΒΟΡΡΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ), της ΕΓΕΣΥΚ και του Σωματείου Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΚ, ενώ σε παγκερκυραϊκή διαμαρτυρία για την υγεία και το νοσοκομείο Κέρκυρας καλεί ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Χρυσόστομος Μπούκας τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ