Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναστολή λειτουργίας της χορωδιακής ομάδας του Ε.Σ. Στρογγυλής «Δημόδοκος»

Χορωδία Δημόδοκος
29 Δεκεμβρίου 2022 / 17:43
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Πρόκειται για μια απόφαση που δεν οφείλεται στην αδράνεια ή ανικανότητα το Δ.Σ. να στηρίξει τη λειτουργία της εν λόγω ομάδας, αλλά στην αδιαφορία και απραξία των συμμετεχόντων σ’ αυτή συγχωριανών – χορωδών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αναστολή λειτουργίας της Χορωδιακής ομάδας του έκανε γνωστή μέσα από την σελίδα του στο fb ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στρογγυλής «Δημόδοκος». Στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στρογγυλής «Δημόδοκος» βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας της χορωδιακής ομάδας του συλλόγου μας.
Πρόκειται για μια απόφαση που δεν οφείλεται στην αδράνεια ή ανικανότητα το Δ.Σ. να στηρίξει τη λειτουργία της εν λόγω ομάδας, αλλά στην αδιαφορία και απραξία των συμμετεχόντων σ’ αυτή συγχωριανών – χορωδών. Ο σύλλογος, παρά τις αντιξοότητες των δύο τελευταίων ετών, κατόρθωσε – με μεγάλο αγώνα – να ανασυστήσει τη χορωδία και το χορευτικό του. Ειδικά, η χορωδία είχε μια  επιτυχημένη πρώτη παρουσία το καλοκαίρι του 2022 και αναπτέρωσε το ηθικό όλων μας για τη θετική της πορεία. Ωστόσο, η υποτονική έως ελάχιστη συμμετοχή των συγχωριανών μας στη συνέχεια , μας έφερε – μετά τη σύμφωνη γνώμη και των εναπομεινάντων μελών της χορωδίας -  στην θλιβερή μεν,  αλλά αναγκαία αναστολή της λειτουργίας της. Είναι πραγματικά θλιβερό και ντροπιαστικό η ομάδα μας να στηρίζεται στη συμμετοχή ξένων χορωδών και εμείς οι ίδιοι να την απαξιώνουμε με την αδιαφορία μας.
Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι , ευχόμαστε με το νέο έτος να υπάρξει ενεργότερη συμμετοχή στα δρώμενα του χωριού μας, γιατί η κοινή δράση, η συλλογικότητα είναι αυτή που αναβαθμίζει τον άνθρωπο και αποτελεί απάντηση στη σύγχρονη αποξένωση που επιτάσσει το νέο «μιντιακό» περιβάλλον. Μέσα από την αποχή μας σε κάθε συλλογική δράση- κυρίως  πολιτιστική, θρησκευτική-  βαθαίνουμε τη μοναξιά μας, απελπίζουμε τη νέα γενιά που αναζητά πρότυπα και στηρίγματα για να ξεφύγει από την πλήξη και την παραβατικότητα, ρίχνουμε λίπασμα στην γενικότερη απαξίωση της ανθρωπιάς, των παραδόσεων, του πολιτισμού, της ελπίδας.
Καλή χρονιά
Το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στρογγυλής «Δημόδοκος»

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.