Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βέργης: "Ιστορική ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες το εργοστάσιο Δεσύλλα"

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρίτσας "Το Άλσος"
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΙΤΣΑΣ
28 Μαρτίου 2024 / 13:35
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η εκδήλωση που διοργανώνει με τη στήριξη και τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί, στο χώρο εκδηλώσεων του Άλσους Ανεμόμυλου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάλεσμα για συμμετοχή στην πολιτιστική - διεκδικητική εκδήλωση, προκειμένου να περιέλθει το πρώην βιομηχανικό συγκρότημα Δεσύλλα στην κυριότητα του Δήμου Κ. Κέρκυρας και στην χρήση των πολιτών, απευθύνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαρίτσας «Το Άλσος».

Η εκδήλωση που διοργανώνει με τη στήριξη και τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί, στο χώρο εκδηλώσεων του Άλσους Ανεμόμυλου, απέναντι από την είσοδο του εργοστασίου Δεσύλλα. Όπως τόνισε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλ. Βέργης, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ενημέρωση για την βιομηχανική και εργατική ιστορία των 150 χρόνων του εργοστασίου αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπου θα εμφανιστεί για πρώτη φορά η χορωδία του Συλλόγου, αλλά και το χορευτικό συγκρότημα του Λαοδάμα. 

Ο κ. Βέργης στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στον κίνδυνο που ελλοχεύει στην περίπτωση που το εργοστάσιο έρθει στα χέρια κάποιου ιδιώτη, να δημιουργηθεί μια "πόλη μέσα στην πόλη" με όλα τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει αυτή η εξέλιξη.

Όπως είπε, "η τσιμεντοποίηση των 22.000 τ.μ. θα πνίξουν την πόλη μας και θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα, όπως χώροι στάθμευσης, ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ». Τόνισε ότι τα 15.000 τ.μ. κτηρίων και τα 16.000 τ.μ. ελεύθερου χώρου του εργοστασίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως προς όφελος των κατοίκων της πόλης μας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι μια ιστορική ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες το εργοστάσιο Δεσύλλα. Πρότεινε μάλιστα να δημιουργηθεί στο σημείο ένας χώρος πολιτισμού, ο οποίος θα έχει την προοπτική να είναι ένας από τους μεγαλύτερους και καλύτερους στην Ελλάδα και να περιλαμβάνει βρεφονηπιακούς σταθμούς, χώρους πολιτισμού, χώρους εκδηλώσεων κ.α..

Στ. Πελάης: «Στην Κέρκυρα χρειάζεται όραμα»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΚΚ Στ. Πελάης αναφέρθηκε στην σημασία του να περάσει το εργοστάσιο Δεσύλλα στον έλεγχο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Την χαρακτήρισε "μία νέα πρόκληση με επιπλέον χαρακτηριστικά, καθώς μιλάμε για ένα χώρο ιστορικό. Είναι μεγάλη υπόθεση για την εργατική τάξη το Εργοστάσιο Δεσύλλα. Όπου υπάρχει όραμα για ένα τόπο τέτοιοι χώροι αξιοποιούνται για πολιτιστικές δραστηριότητες, ώστε να αξιοποιηθούν από την κοινωνία."

Συνέχισε λέγοντας "οφείλουμε να κάνουμε μια υπέρβαση και να πάρει το χώρο ο Δήμος. Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να καλύψει το κόστος αγοράς και το κόστος δημιουργίας αυτού που θα αποφασίσει συλλογικά η κερκυραϊκή κοινωνία."

Ενώ έκλεισε την τοποθέτησή του τονίζοντας και πάλι ότι το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τον αγώνα των Συλλόγων.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.