Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΣΙΕΚ δηλώνει συμπαραστάτης στις διαμαρτυρίες των ιατρών του Νοσοκομείου

ΣΙΕΚ
29 Δεκεμβρίου 2022 / 17:19
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Είναι ζήτημα υψίστης σημασίας η αποφυγή υγειονομικής εγκατάλειψης του Νησιού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Ιατρών Ελευθεροεπαγγελματιών Κερκύρας στην οποία δηλώνει την συμπαράστασή του στους γιατρούς του Νοσοκομείου στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Ο ΣΙΕΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις στο πρόβλημα των συναδέλφων Νοσοκομειακών Ιατρών και δηλώνει συμπαραστάτης στις διαμαρτυρίες των Ιατρών του ΓΝΝΚ με αφορμή την απόφαση του ΔΣ ΓΝΝΚ για κάλυψη των εφημεριών από ιατρούς άλλων παρεμφερών ειδικοτήτων.

Σε κάποιες ειδικότητες πρώτης γραμμής πρέπει να βρίσκονται έμπειροι ιατροί και όχι απλά ιατροί που σκοπό έχουν μόνο να καλύψουν τη θέση εφημερίας χωρίς συγκεκριμένη εμπειρία. Με αυτές τις τακτικές εκτός του ότι βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους τους οποίους εξουθενώνουν και τους εξωθούν σε παραιτήσεις διογκώνοντας περαιτέρω το πρόβλημα της υποστελέχωσης, με συνέπεια την υποβάθμιση της υγεινομικής κάλυψης του νησιού εις βάρος των πολιτών με τον κίνδυνο στη μη σωστή αντιμετώπιση των περιστατικών.

Είναι ζήτημα υψίστης σημασίας η αποφυγή υγειονομικής εγκατάλειψης του Νησιού. Ας αναλάβουν λοιπόν κάποτε οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους και ας δώσουν μια λύση για τα διαχρονικά και παρόντα προβλήματα του Νησιού.

Οι ιδιώτες ιατροί δίπλα στους συναδέλφους μας του  Νοσοκομείου θα είμαστε κοντά τους για ότι μπορεί να χρειαστεί ώστε να γίνει το νησί μας ένας ασφαλής υγειονομικός τόπος».

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.