Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης το Επιχειρηματικό Πάρκο της Κέρκυρας

Επιχειρηματικό Πάρκο
28 Δεκεμβρίου 2022 / 18:29

Υπεγράφη από την ΕΑΝΕΠ η σύμβαση με εταιρεία για τη σύνταξη του φακέλου που θα υποβληθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από το Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί το Επιχειρηματικό Πάρκο που θα στεγάσει σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως χονδρεμπόριο, logistics, εφοδιαστική αλυσίδα και άλλες δραστηριότητες χαμηλής και μέσης όχλησης. Σε αυτήν την κατεύθυνση υπεγράφη σήμερα σύμβαση παροχής υπηρεσιών για τη σύνταξη φακέλου που θα υποβληθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως διευκρίνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Σπύρος Ιωάννου, στις 13 Δεκεμβρίου έληξε η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος των υποψηφίων ακινήτων και πλέον τα τρία οικόπεδα βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Παρκου Α.Ε.(ΕΑΝΕΠ) Κώστας Κιτσάκης επεσήμανε οτι η υλοποίηση του επιχειρηματικού πάρκου είναι για τους Εμποροβιοτέχνες ένας στόχος 15 και πλέον ετών.  Η σύμβαση υπεγράφη με την εταιρεία NETRINO με έδρα την Αθήνα και η προθεσμία υποβολής της πρότασης λήγει στις 20 Φεβρουαρίου. «Η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου κρίθηκε από το ΔΣ απαραίτητη λόγω τεχνικής ικανότητας και επάρκειας προκειμένου να μας βοηθήσει σε αυτό το πολύ δύσκολο εγχείρημα. Το έργο βρίσκεται στην τελική διαδικασία για την υποβολή στη χρηματοδότηση»

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Στέφανος Κομνηνός, μέσα σε ένα μήνα, θα έχει γίνει η επικαιροποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που θα υποβληθεί στο Υπουργείο για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επεσήμανε μάλιστα «Είναι ευτυχής η συγκυρία, γιατί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης δίδεται η δυνατότητα χρηματοδότησης έως και 50% της δημιουργίας τέτοιων υποδομών στην Ελλάδα. Με δεδομένη την πολιτική βούληση της Περιφέρειας, των φορέων, του επιμελητηριου, της ΟΕΒΕΚ και της ευρύτερης κοινωνίας θα μπει σε τροχιά υλοποίησης αυτό το μεγαλεπίβολο σχέδιο που θα επιτρέψει στην επιχειρηματικότητα της Κέρκυρας να αναπνεύσει.

Θα αποτελέσει κατάλληλο χώρο για τις επιχειρήσεις οι οποίες καλούνται να μετεγκατασταθούν λόγω των αδειών λειτουργίας τους, και σε σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Το πάρκο θα είναι χαμηλής και μέσης όχλησης και θα δόσει πνοή στην επιχειρηματικότητα, επιτρέποντας στην τουριστική βιομηχανία της Κέρκυρας να λειτουργήσει απρόσκοπτα και -γιατί όχι- να βοηθήσει και την βιομηχανία της κρουαζιέρας να δημιουργήσει συνθήκες για home port».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ