Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τροπολογία από το ΠΑΣΟΚ για την κατά παρέκκλιση δόμηση στα εκτός σχεδίου

Δημήτρης Μπιάγκης
21 Δεκεμβρίου 2022 / 15:23

Με πρωτοβουλία τεσσάρων Βουλευτών του (Δημήτρης Μπιάγκης, Γεώργιος Φραγγίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Αρβανιτίδης)

ΑΘΗΝΑ. Με πρωτοβουλία τεσσάρων Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Δημήτρης Μπιάγκης, Γεώργιος Φραγγίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Αρβανιτίδης) στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας κατατέθηκε Τροπολογία με θέμα: «Μεταβατική διάταξη για την κατά παρέκκλιση δόμησης σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές με ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς».

Η Τροπολογία αφορά τις Περιφέρειες των Πρωτοδικείων των Ιονίων Νήσων, της Κρήτης, των Νομών Λέσβου, Σάμου, Χίου και Κυκλάδων, των νήσων Κυθήρων, Αντικυθήρων, καθώς και της περιοχής της Μάνης όπως αυτή ορίζεται από τα διοικητικά όρια των Καλλικρατικών Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Μάνης λόγω των ιδιαιτεροτήτων που συντρέχουν σε αυτές τις περιοχές.

Με την τροπολογία η προθεσμία κατάθεσης αίτησης για προέγκριση οικοδομικής άδειας που έληξε στις 09 Δεκεμβρίου 2022 παρατείνεται αναδρομικά έως την 31 η Ιουλίου 2023 τουλάχιστον για όσους ιδιοκτήτες δεν υπέβαλλαν αίτηση.