Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οριστική αδειοδότηση από το Υπ. Τουρισμού στη Μαρίνα Μπενιτσών

Μαρίνα Μπενιτσών
16 Δεκεμβρίου 2022 / 16:36

Η μαρίνα έχει παραχωρηθεί σε επενδυτικό σχήμα που έχει αναλάβει τη διαχείριση και συντήρηση της, μετά από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην έκδοση της οριστικής άδειας λειτουργίας της μαρίνας στις Μπενίτσες προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς αναγνωρίστηκε ότι τηρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις για την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, μετά από χρόνια προσπαθειών, καθυστερήσεων αλλά και ελλείψεων,  ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ‘’έτρεξε’’ γρήγορα τις διαδικασίες και τον Ιούλιο του 2021 έγιναν τα εγκαίνια και ξεκίνησε η λειτουργία του καταφυγίου τουριστικών σκαφών με προσωρινή άδεια λειτουργίας.

Η μαρίνα έχει ήδη παραχωρηθεί σε επενδυτικό σχήμα που έχει αναλάβει τη διαχείριση και συντήρηση της,  μετά από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ.

Το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα όμως και όφελος για την ευρύτερη περιοχή και την τοπική οικονομία είναι μεγαλύτερο αφού το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στις Μπενίτσες συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Το καταφύγιο τουριστικών σκαφών έχει τη δυνατότητα ελλιμενισμού 86 σκαφών  ενώ δέκα θέσεις διατίθενται δωρεάν στους ψαράδες της περιοχής.

Όπως τονίζει με δήλωση της, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου «η περιουσία του Δήμου αξιοποιείται, αποφέρει έσοδα στο Δήμο, ο οποίος αποκτά μια σημαντική υποδομή στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, που δημιουργεί υπεραξία για όλη την περιοχή και την αναβαθμίζει.»