Παρασκευή 21.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης του Υπ. Τουρισμού

Υπουργείο Τουρισμού
19 Ιουλίου 2022 / 13:31

Αφορά τους πρόσκαιρα ανέργους του τουριστικού κλάδου - Στην Κέρκυρα αναλογούν 175 θέσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού για πρόσκαιρα ανέργους του τουριστικού κλάδου,

Οι αιτήσεις αφορούν:
– 48 τμήματα, σε 18 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αιδηψός, Κατερίνη, Ρόδος, Κέρκυρα, Βόρεια και Νότια Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος, Λουτράκι, Ναύπλιο, Πάτρα, Πύργος, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ηράκλειο, Χανιά, Βόλος) και

– 6 ειδικότητες: (α) Υπηρεσία Υποδοχής, (β) Επισιτισμός, (γ) Μαγειρική τέχνη, (γ) Ζαχαροπλαστική τέχνη, (ε) Οροφοκομία και (στ) Στέλεχος Λουτροθεραπείας/ Θαλασσοθεραπείας, η οποία μάλιστα παρέχεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της μετεκπαίδευσης.

Προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οι υποψήφιοι υποβάλουν την αίτησή τους, ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.grαπό την Τρίτη 19.07.2022 έως και τη Δευτέρα 01.08.2022 μέχρι το τέλος της ημέρας.

Ο σύνδεσμος για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα ΕΔΩ

Γκίκας: Η δέσμευση γίνεται πράξη

Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μία σημαντική δέσμευση του Υπουργείου Τουρισμού και της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη γίνεται πράξη, αφού από σήμερα πρόσκαιρα άνεργοι του τουριστικού κλάδου μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για να πάρουν μέρος στο Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού που θα γίνει κατά τους χειμερινούς μήνες.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι τρεις Δήμοι Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας συμπεριλαμβάνονται στις 18 τουριστικές περιοχές της χώρας όπου θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα. Στο νησί μας αναλογούν 175 θέσεις, ενώ οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως την 1/8/2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ οι συμμετέχοντες δικαιούνται επίδομα μετεκπαίδευσης από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Στην Κέρκυρα θα λειτουργήσουν συνολικά επτά (7) Τμήματα και στους τρεις Δήμους του νησιού και στις ειδικότητες Επισιτισμός, Μαγειρική Τέχνη, Οροφοκομία και Υπηρεσία Υποδοχής.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Τουρισμού εργάζονται εντατικά για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, η οποία απαιτεί και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Σε αυτό το πλαίσιο η δωρεάν μετεκπαίδευση πρόσκαιρα ανέργων του κλάδου είναι προς όφελος τόσο των ιδίων όσο και των μελλοντικών τους εργοδοτών, αλλά και του Κερκυραϊκού τουριστικού προϊόντος εν συνόλω.»