Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προκηρύσσονται 14 θέσεις ιατρικού προσωπικού για το Νοσοκομείο Κέρκυρας

Προκήρυξη
09 Δεκεμβρίου 2022 / 14:46

Ρουμπάτης: «Γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια από την Διοίκηση και το Υπουργείο για την ενίσχυση του Νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά το κύμα παραιτήσεων που αποδυνάμωσε σημαντικά το Νοσοκομείο, έγινε η πολυαναμενόμενη έγκριση της προκήρυξης θέσεων επικουρικού ιατρικού προσωπικού.

Όπως ανακοίνωσε το Νοσοκομείο, η προκήρυξη θα γίνει για την πρόσληψη δεκατεσσάρων (14) θέσεων ιατρικού επικουρικού προσωπικού για το Γ.Ν. Κέρκυρας, μέσω των ηλεκτρονικών καταλόγων που τηρούνται στην 6η Υ.Πε. και τεσσάρων διοικητικών υπαλλήλων, με διαδικασία προκήρυξης, με σειρά προτεραιότητας, μέσω ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης, εγκρίθηκαν:

Α) Τέσσερις (4) θέσεις ειδικότητας Παθολογίας, μία (1) θέση ειδικότητας Νευρολογίας, μία (1) θέση ειδικότητας ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ Η' ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΦΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Ή ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ (ΜΕΘ), δύο (2) θέσεις Καρδιολογίας, δύο (2) θέσεις Παιδιατρικής , μία (1) θέση ΩΡΛ, μία (1) θέση Ακτινοδιαγνωστικής
μία (1) θέση Ψυχιατρικής και μία (1) θέση Παθολογικής Ανατομικής και

Β) τέσσερις (4) θέσεις τακτικού προσωπικού (διαιτολόγος, μηχανικός –τεχνικός ασφαλείας, πληροφορικής & λογιστικής) .

Επίσης, εντάχτηκε στο ιατρικό προσωπικό κλάδου Ε.Σ.Υ. ένας (1) ΕΒ ειδικότητας Χειρουργικής.

Ευχαριστίες στο Υπ. Υγείας

«Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Λεωνίδας Ρουμπάτης, ευχαρίστησε θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την συνδρομή και το ενδιαφέρον τους για την ενίσχυση της στελέχωσης της Ιατρικής και της Διοικητικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Εξέφρασε δε την ελπίδα, να υπάρχει θετική ανταπόκριση, για την κάλυψη των ανωτέρω αναφερόμενων θέσεων, από ιατρούς αυτών των ειδικοτήτων και διοικητικούς υπαλλήλους, δεδομένου ότι η Κέρκυρα, από 02/07/2022 έχει χαρακτηριστεί ως άγονη και προβληματική περιοχή Α’ κατηγορίας, ενώ δίνονται και επιπλέον κίνητρα προσέλκυσης αυτών, για όλη τη διάρκεια της σύμβασης τους, με χορήγηση σχετικού χρηματικού επιδόματος από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για την κάλυψη αναγκών σίτισης και διαμονής (για το ιατρικό προσωπικό).

Γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια από την Διοίκηση και το Υπουργείο για την ενίσχυση του Νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι το νοσοκομείο λειτουργεί με ασφάλεια και παρέχει όλες τις υπηρεσίες υγείας που είναι απαραίτητες. Στηρίζουμε όλο εκείνο το προσωπικό του νοσοκομείου μας που ανεβάζει το κύρος και την αξιοπιστία του οργανισμού» δηλώνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ