Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Αλ. Αυλωνίτη με Σύλλογο Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης – καταδικάζει την επίθεση

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
05 Δεκεμβρίου 2022 / 10:38

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης Νίκου Ολύμπιου και εκφράζουμε την συμπαράσταση αλλά και την ανησυχία μας για την εμφάνιση φαινομένων ξένων με την Κέρκυρα και τη δημοκρατική παράδοσή της.

ΚΕΡΚΥΡΑ.(ΓΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ). Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλ. Αυλωνίτης σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον Σύλλογο Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης. Επίσης αναφέρθηκε στην επίθεση στο αυτοκίνητου του Προέδρου του Συλλόγου Νίκου Ολύμπιου. Αναφέρει τα εξής:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης Νίκου Ολύμπιου και εκφράζουμε την συμπαράσταση αλλά και την ανησυχία μας για την εμφάνιση φαινομένων ξένων με την Κέρκυρα και τη δημοκρατική παράδοσή της.

Η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει τάχιστα να πράξει το καθήκον της και να οδηγήσει το/τους δράστες στη δικαιοσύνη, προκειμένου να σταματήσουν οι εικασίες και φήμες που δηλητηριάζουν την κοινωνίας μας.
 
Μόλις χθες ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Νίκο Ολύμπιο, τη Γραμματέα Αγγελική Θύμη και το μέλος Σπύρο Στεφανίδη, μετά από αίτημά τους. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας και αντηλλάγησαν απόψεις για τις χρήσεις γης εντός της πόλης , την προσβασιμότητα, τη διατήρηση και συντήρηση της Παλαιάς Πόλης, η οποία έχει ενταχθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, την ποιότητα ζωής και την αυξητική τάση του φαινομένου των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Κυρίως όμως, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας ενημέρωσαν για το πρόβλημα της ηχορύπανσης και το πάγιο αίτημά τους για τήρηση του ωραρίου μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς παρατάσεις και παρεκκλίσεις, ώστε να υπάρχει σεβασμός στις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Καθώς το μέγιστο πρόβλημα έχει προκληθεί από την απραξία της Πολιτείας να θεσπίσει χρήσεις γης και έχει επιτρέψει στους ίδιους χώρους να υπάρχουν κατοικίες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης δήλωσε ότι πρέπει να προστατευτεί το πρώτιστο κοινωνικό αγαθό, που είναι η προστασία της οικογενειακής γαλήνης, της βιολογικής ξεκούρασης των ανθρώπων και η διατήρηση της φυσιολογικής καθημερινότητας στη ζωή και στην αναψυχή των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης. "Μέλημα, όμως, όλων μας πρέπει να είναι η άμβλυνση των αντιπαραθέσεων στο δημόσιο λόγο και η έκφρασή του με πολιτική ευθύτητα. Η εύρεση λύσης, κοινά αποδεκτής με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είναι στόχος ακατόρθωτος. Τα "ήξεις αφήξεις" και η πρακτική να "χαϊδεύουμε τα αυτιά" στους πάντες, για όλα τα ζητήματα, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στους πολίτες, στα ζητήματα που τους αφορούν και στη δημόσια ζωή", τόνισε.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης δεσμεύτηκε αφενός να εξετάσει τη νομική, οικονομική και κοινωνική εικόνα της όλης υπόθεσης, του καθορισμού του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος , σε συνεργασία και με τη διοίκηση του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης και αφετέρου να συμβάλλει, στο πλαίσιο των Κοινοβουλευτικών του αρμοδιοτήτων, στην εύρεση λύσης, με απαράβατο όρο την προστασία των μόνιμων κατοίκων της πόλης μας. Το αμέσως επόμενο διάστημα ο βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης θα επιδιώξει συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους, με τα θέματα του ιστορικού κέντρου, επαγγελματικούς και άλλους συλλόγους, προκειμένου α) να αποκτήσει την μέγιστη δυνατή σφαιρική ενημέρωση για τα θέματα και β) να συμβάλλει στον εποικοδομητικό διάλογο, την συνεννόηση και την επιβεβλημένη συνεργασία και συναίνεση για την λογική και βιώσιμη αντιμετώπιση των θεμάτων"