Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Εν μέσω αντιδράσεων τα εγκαίνια του 4ου ΓΕΛ από την Κεραμέως (video)

Νίκη Κεραμέως
29 Nov 2022 / 09:55

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και μαθητές του 4ου ΓΕΛ, με απόφαση του 15μελούς τους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με φόντο τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών και μαθητών η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εγκαινίασε σήμερα το το πρωί το καινούργιο κτίριο του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε έξω από το Μαράσλειο, συμμετείχαν και μαθητές του 4ου ΓΕΛ, με απόφαση του 15μελούς τους.

Σημειώνεται ότι τα σωματεία των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας, χαρακτήρισαν την Υπουργό "ανεπιθύμητο πρόσωπο" λόγω των μεγάλων προβλημάτων στις σχολικές υποδομές της Κέρκυρας.

Ακολούθησε πορεία μέχρι το σχολείο που εγκαινιάζεται, όπου δυνάμεις της αστυνομίας την σταμάτησαν έξω από το κτίριο.

Η Υπουργός Παιδείας κατέφθασε συνοδευόμενη από τον βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανο Γκίκα, ενώ στη τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας Μαρία Ζερβού, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Μουζακίτης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Διευθυντής Εκπαίδευσης Πέτρος Αγγελόπουλος κ.α.  
 
Πριν επισκεφθεί το 4ο ΓΕΛ, η Υπουργός πέρασε και από το γειτονικό ΕΠΑΛ, όπου της εκφράστηκαν παράπονα για την έλλειψη εξοπλισμού, μολονότι πρόκειτο για πρότυπο. Η Υπουργός δεσμεύθηκε πάντως ότι όλα τα σχολεία της Ελλάδας θα εξοπλιστούν με διαδραστικούς πίνακες.

Εντελώς διαφορετική η ατμόσφαιρα στο 4ο ΓΕΛ, όπου η Νίκη Κεραμέως συνομίλησε με μαθητές που δεν συμμετείχαν στη διαμαρτυρία και δεν αρνήθηκε να βγάλει selfies.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ωστόσο ακούγονταν έντονα οι διαμαρτυρίες από έξω, ενώ κατά την έξοδο της Υπουργού από το κτίριο ακούστηκαν γιουχαΐσματα. 





ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ