Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωσε ο Στέφανος Πουλημένος

Στέφανος Πουλημένος
28 Nov 2022 / 08:58

«Η πορεία προς την εκλογική διαδικασία στέκεται μακριά από κάθε λογής εξαρτήσεις και χρίσματα»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο προεκλογικό σκηνικό της αυτοδιοίκησης μπαίνει ο πρώην Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της "Ε":
Με την είσοδό μας στον τελευταίο χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, δέχτηκα προτάσεις πλήθους συμπολιτών μας, προερχόμενων από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, για τη συγκρότηση ανεξάρτητου συνδυασμού με αποστολή την αλλαγή πορείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κατά την πενταετία 2024-2028.

Οι γεμάτες αγωνία για το μέλλον του τόπου, προτάσεις τους με οδήγησαν σε μεγάλο προβληματισμό, καθώς αναγνώρισα την ανάγκη να μη συμβιβαστούμε με την παρακμιακή κατάσταση που βλέπουμε παντού γύρω μας. Δέχτηκα ότι πρέπει να αναλάβουμε δράση στην κατεύθυνση ανάκτησης της αξιοπιστίας του Δήμου μας, αποκατάστασης του κύρους του και διαμόρφωσης μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Να δράσουμε δηλαδή, στην κατεύθυνση της αναγκαίας «επανάστασης του αυτονόητου»!

Γνωρίζω καλά ότι όλα αυτά περνούν μέσα από έναν διαρκή αγώνα για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της καθημερινότητας, τη συνετή διαχείριση του δημόσιου χώρου, αλλά και από την αποτελεσματική διοίκηση στα ζητήματα υποδομών των τομέων πρόνοιας, εκπαίδευσης, τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού. Περνούν επίσης μέσα από τα καυτά θέματα του περιβάλλοντος, του οδικού δικτύου, της διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων και τη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας, ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ τίθενται σε συνεχή δοκιμασία ως προς την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών ευκαιριών και τη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Αποδέχομαι την πρόκληση έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που συναντά η διοίκηση του Δήμου, όχι για να προσθέσω έναν ακόμη, αχρείαστο για μένα, τίτλο αξιώματος, ούτε για ν’ αλλάξουν απλά τα πρόσωπα στις καρέκλες και να γίνουμε κι εμείς τελικά «μία από τα ίδια».

Ανταποκρίνομαι με υψηλή αίσθηση ευθύνης απέναντι στον ευλογημένο μας τόπο για να δούμε εξαρχής το μέγα ζήτημα της ανασυγκρότησης του Δήμου σε υγιείς και στέρεες βάσεις. Για έναν Δήμο σύγχρονο, λειτουργικό, αποτελεσματικό που θα ξανακάνει περήφανους όλους τους συμπολίτες μας.

Ακούοντας τη φωνή της συνείδησής μου, προχωρώ ήδη σε διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, απ’ όπου θα αναδειχτούν τα στελέχη που θα κληθούν ν’ ασκήσουν καθήκοντα από θέσεις ευθύνης. Παράλληλα, ομάδες εργασίας ανά τομέα, αναλαμβάνουν τον σχεδιασμό ενός ρεαλιστικού προγράμματος και προς τούτο, προσβλέπω στην αξιοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου, απ’ όπου και αν προέρχονται ιδεολογικά, για να υπηρετηθούν καλύτερα οι κοινοί και αυτονόητοι στόχοι που μας ενώνουν.

Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν όπως έχουν προβλεφθεί έτσι ώστε να κάνουμε στην ώρα τους τις οριστικές ανακοινώσεις και ν’ απευθυνθούμε έντιμα και καθαρά στους συμπολίτες μας για να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη τους.

Από τώρα ξεκαθαρίζω ότι από πλευράς μας, η πορεία προς την εκλογική διαδικασία στέκεται μακριά από κάθε λογής εξαρτήσεις και χρίσματα.

Εστιάζουμε στα μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και όχι στα πρόσωπα που τα διαχειρίζονται.

Επιδιώκουμε διάλογο επί της ουσίας με όλους, σ’ ένα πολιτισμένο κλίμα, όπως αρμόζει στην Κέρκυρα.

Καλώ όλους τους συνδημότες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις, σε συμπόρευση στον δύσκολο δρόμο του αγώνα για έναν Δήμο που φιλοδοξούμε να… συναντήσει την εποχή μας!

Κέρκυρα, 28 Νοεμβρίου