Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναντήσεις προετοιμασίας ενόψει της αλλαγής σκυτάλης στον Κεντρικό Δήμο

Στέφανος Πουλημένος
24 Nov 2023 / 12:20

Τις ενημερωτικές επαφές ενόψει της ανάληψης καθηκόντων από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο και στελέχη του συνδυασμού του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις ενημερωτικές επαφές ενόψει της ανάληψης καθηκόντων από τη νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή, συνεχίζει ο εκλεγμένος Δήμαρχος  Στέφανος Πουλημένος, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του.

Συγκεκριμένα:

- Την Τετάρτη 22/11 το πρωί, είχε συνάντηση με τον προϊστάμενο και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του Περιφερειακού Προγράμματος Ι.Ν. του ΕΣΠΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης όλων των έργων και δράσεων που έχουν φορέα υλοποίησης τον Δήμο. Θ’ ακολουθήσει μια ακόμη συνάντηση με ευρύτερη συμμετοχή και θέμα τις προτεραιότητες του νέου Περιφερειακού Προγράμματος 2021-2027, σε συνάρτηση με τις ανάγκες του Δήμου.

- Την ίδια μέρα το μεσημέρι είχε συνάντηση στο ιστορικό δημαρχείο της πόλης, με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα διάρθρωσης και λειτουργίας της, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και η απόφαση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να μην οργανώσει και λειτουργήσει φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

- Το απόγευμα επίσης της ίδιας μέρας, ο Δήμαρχος είχε μακρά σύσκεψη με υπηρεσιακά στελέχη και συνεργάτες του για την κατάρτιση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), που θα εισαχθεί για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον προσεχή Ιανουάριο και θα προβλέπει μεταξύ άλλων, την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας και την ενίσχυση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

- Την Πέμπτη 23/11 ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του είχε μακρά ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο (Μαράσλειο) με τον Διευθυντή Προγραμματισμού του Δήμου, από την οποία προέκυψαν δυνατότητες και αδυναμίες στην αξιοποίηση πόρων από διάφορες χρηματοδοτικές πηγές.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις του Δημάρχου θα συνεχιστούν και την προσεχή εβδομάδα.